MRFY predstavitev prvenca opravili z odliko

Praznovanje 9. obletnice CUK Kino Šiška v stilu!

Ime MRFY letošnje leto po slovenski glasbeni sceni divja kot vihar. Dolenjska zasedba po nastopih postaja tema debat in hvaljenj. Njihov prvenec je bil tako en najbolj pričakovanih glasbenih produktov zadnjega časa na tleh naše male države.

Za pomemben dan v karieri perspektivnih MRFY so si izbrali idealni dan in lokacijo. 9. obletnica Kina Šiške. Dogodek se je inovativno začel s premiero domačega kratkega glasbenega dokumentarca z naslovom ‘Bend VS brend’, kateri sledi glasbenima menedžerkama Maši in Evi. Maša je z velikim naborom izkušenj neločljivo povezana s prodorno domačo skupino Koala Voice, Eva pa si je za svoj prvi bend izbrala uporniške Persons from Porlock. Film je bil zmagovalni projekt razpisa Za kulturni evro 2017 in je bil med publiko dobro sprejet.

Koncertni del se začel z nadebudno slovensko zasedbo ‘The Mint’. Odlična izbira benda v glasbenem prodoru, ki slogovno spretno preplete indie ritme s trdimi grunge prijemi. V Kinu Šiška so se že predstavili v sklopu Špil lige, tokrat pa je bil čas za večjo publiko. Soliden nastop, fantom pa želimo čim več zagona za naprej.

Zadnji del je pripadel zvezdam večera. Na oder je stopil novomeški četverec v postavi Gregor Strasbergar (vokal, kitara), Tomaž Zupančič (kitara), Lenart Merlin (bas), Rok Klobučar (bobni) in dodobra stresel dvorano Kina Šiške. Fantje so ekspresno postali zaželena glasbena ‘roba’ na naših tleh, kar je bilo razvidno z odziva publike. Bend jim je skozi koncert energijo suvereno vračal. Zasedba na čelu s karizmatičnim Gregorjem na vokalu deluje v popolni harmoniji zmesi striktnih ritmov indie rocka in predane energije na odru. Ob predstavitvi prvenca se jim je na odru v skladbi ‘Klic’ pridružil njihov duhovni vodja Tokac in s tem je bila publika do popolnosti kupljena.

Prvenec z naslovom ‘Story’ je dovršen v vseh vidih. Od tega ne odstopa niti nastop MRFY. Prepričani smo, da imamo pred seboj zgodbo o uspehu. Podobno zgodbo, ki so jo pri nas s svojo glasbo že pisali največji in še traja. MRFY, čestitamo! Kinu Šiška pa še na mnoga leta kvalitetne kulturne hrane. Naj traja…

Foto: Žan Žak Martinjak