Kavarniški večer z Bilbi / Grajska Muzika

Na četrti izvedbi Grajske muzike so na sporedu trije koncerti zasedb s tremi edinstvenimi vokalistkami: Brest z Vesno Zornik, Pliš z Aleksando Ilijevski in Bilbi!

Bilbi napoveduje novo koncertno poslastico z naslovom “Kavarniški večer z Bilbi”. Tokrat je Bilbi navdihnil Dunaj, očarljiva evropska prestolnica, razpeta med tradicijo in urbanostjo, mesto, kjer je preživela svoje študentske dni. Bilbi: “Vsi vemo, da je Dunaj lepo mesto, toda le redki vedo, kako zanimivo je na Dunaju živeti. Zelo hitro ugotoviš, da dan brez dunajske kavarne hitro postane prazen. Da si vzameš čas in spiješ skodelico kave ali čaja, je na Dunaju način življenja. To je trenutek, ko se odpreš in predaš svojemu navdihu.”

Dunajska kavarna je kraj, kjer so se že od nekdaj sestajali posamezniki, da bi se pogovarjali o svojih sanjah, delili ideje drug z drugim, da bi skladali mojstrovine ali da bi preprosto sedeli in v miru opazovali, kako se jim barvito življenje odvija pred očmi. Na Ljubljanskem gradu bo Bilbi razvajala s svojim klasičnim repertoarjem v povsem novih preoblekah ter predstavila tudi skladbe z aktualnega, tretjega studijskega albuma, Šibke točke. Od čutnih, intimnih prepletanj violine in kontrabasa do strastnih, divjih ritmov, začinjenih s premišljeno mero urbanosti in poetike. Lepo vabljeni!

Zasedba:

  • Bilbi, vokal
  • Luka Herman Gaiser, kontrabas
  • Doris Šegula k. g., violina
  • Gregor Stermecki, klaviature, akustična kitara
  • Peter Dekleva, klaviature, akustična kitara
  • Jože Zadravec, bobni

Cena vstopnic za posamezni koncert: 12 EUR, 9 EUR *
Cena vstopnice za tri večere: 29 EUR, 22 EUR *
* študentje, upokojenci, skupine nad 15 oseb

Cena vstopnice vključuje tudi povratno vozovnico za vzpenjačo.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, na spletni strani www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …)

FOTO: Remaida Osim