Največja slovenska pop in jazz vokalna zasedba Perpetuum Jazzile je priredila legendarno pesem Od višine se zvrti. Na vokalu se jim je pridružil Vlado Kreslin, sicer avtor besedila te uspešnice. Predstavljamo vam tudi videospot, ki so ga izdali pred kratkim.

Od višine se zvrti

Pesem Od višine se zvrti je javnosti leta 1987 prvič predstavila zasedba Martin Krpan, v kateri sta takrat delovala Kreslin in Klinar. Nekaj časa je trajalo, da jo je občinstvo vzelo za svojo, danes pa Kreslinovi koncerti ne minejo brez te pesmi v bisu. V tridesetletni zgodovini jo je odpel s številnimi slovenskimi izvajalci v različnih priredbah, ena najbolj znanih je z zasedbo Siddharta. Ta je pesem približala še mlajši publiki.

Perpetuum Jazzile, priredba in videospot

Pesem je za to posebno a capella verzijo, po katerih slovi zasedba, aranžiral Samo Vovk. Videospot so posneli v Narodni galeriji Ljubljana, v njem nastopa plesalec in koreograf Miljan Nojič. Za režijo (skupaj z Miho Golarjem) in make up je poskrbela članica Perpetuum Jazzile Nastja Vodenik, produkcijo pa so zaupali ekipi MK visuals.

Perpetuum Jazzile

XL vokalna skupina Perpetuum Jazzile je največja slovenska pop in jazz vokalna zasedba. Ustanovljena je bila leta 1983 pod vodstvom Marka Tirana, takrat še pod imenom Gaudeamus. Repertoar Perpetuum Jazzile predstavlja atraktivni izbor vokalne jazzovske in popularne glasbe. Večinoma a cappella, občasno pa tudi s spremljavo vrhunskih jazz instrumentalistov, se repertoar Perpetuum Jazzile razteza od brazilske bossa nove, swinga, close harmony stila vse do (z jazzom bolj posredno povezanih) funka, gospela in popa. Poslušalcu ponuja privlačen splet vokalnih jazzovskih harmonij in izrednih ritmov, dotakne pa se jih tudi z odličnimi solisti, sproščenostjo in mladostnim žarom. Glasba Perpetuum Jazzile poslušalca neizogibno napolni z vokalno ekstazo. Skupina je leta 2010 prejela Viktorja za posebne medijske dosežke. S svojo priredbo skladbe “Africa” v živi izvedbi so leta 2009 dosegli izjemen mednarodni preboj. Video te izvedbe je absolutni rekorder po gledanosti slovenskih videov na svetovnem spletu. 

17. novembra 2018 Perpetuum Jazzile vabijo na veliki koncert v Stožicah. Prvič v zgodovini delovanja te zasedbe se bodo predstavili izključno z repertoarjem priredb slovenskih pesmi. Koncert so poimenovali LE SLOVENSKO.