Koncert Vlada Kreslina z gosti v razprodanem SNG Maribor navdušil

Ob podpori spremljevalne zasedbe Mali bogovi, zvestih prekmurskih muzikantov iz Beltinške bande, violinistke Inge Ulokine in korejskih zvezdnikov (Jo Jung Chi in Jung In), je Vlado Kreslin po desetih letih zopet zasijal na odru SNG Maribor.

Koncert, nekakšna glasbena verzija kondicijskih priprav na veliki finale leta, ko se decembra v Cankarjevem domu več večerov zapored Kreslin in njegova Banda razdajo občinstvu, je trajal dve uri in pol. Konkretno dozo panonske razigrane melanholije so tudi tokrat odžgali možje v črnem. Brez pretiravanja lahko potrdimo odlično kondicijo in uigranost celotne ekipe. Mariborska publika je zagotovo doživela enega od večerov, kakršne sicer v izvedbi Kreslinove bande z gosti doživlja publika decembra v prestolnici. Hočeš nočeš, vzdušje in primerjave s temi koncerti so pričarali tudi sami muzikanti. Med kratko pavzo, ko je na odru soliral violinist Budna, je Vlado poln adrenalina privihral v zaodrje in navdušeno zaklical: “Kak ga žgemo! Če bo tak f Cankarju…Saj BO!”

Za okus, kaj smo poslušali v Mariboru in kaj nas mogoče čaka decembra, prilagamo setlisto. Vstopnice za Cankarjev dom se dva meseca pred temi koncerti že lepo prodajajo, vedno bolj glasna je tudi novica o dodatnem, tretjem terminu. Z nakupom torej ne velja odlašati, saj se po videnem in slišanem obeta še ena glasbena nostalgična poslastica.

Setlista:

Vsak si želi

Cesta

Ena pesem

Tvoje jutro

Nekega jutra

Tista zakartana ura

Jo Jung Chi & Jung In

Dekle moje

Preko Mure, preko Drave

Kitara (branje)

Tam daleč stran (Milan Kreslin)

Tisti bejli grm (Milan in Vlado Kreslin)

Bele ruže (Milan in Vlado Kreslin)

Nocoj je edna lüštna noč

Namesto koga roža cveti

G.Dinicu:Ciocarlia (solo Inga Ulokina – violina, Miša Mileta Grujić – klavir)

Vsi so venci vejli

Čardaš (solo Samo Budna – violina)

Tam v meglicah nad mursko vodo

Spominčice

Lili Maarlen

Nocoj igramo za vas

Poj mi pesem

***BIS***

Še je čas

Če bi midva se kdaj srečala

Od višine se zvrti

Daj mi Micka pejneze nazaj

Fotografije: Mateja Mirt