Jernej Dirnbek – Dimek in Davor Klarić s prvim skupnim singlom zajadrala v navtične vode

Jernej Dirnbek – Dimek, ustanovni član in tekstopisec pri glasbeni skupini Mi2, in Davor Klarić, prekaljeni glasbenik, ki se je po številnih letih igranja s številnimi priznanimi zasedbami ustalil pri Mi2, sta nenavaden duet. V svet pošiljata njun prvi skupni singel, himno junaških jadralcev srednjih let – “Jadralska”.

Glasbenika sta v začetku letošnjega leta zasnovala svojevrsten glasbeni program, “Z muziko o vinu in ljubezni”, v katerem so našle prostor bolj pripovedne, sentimentalne, predvsem pa zabavne skladbe, ustvarjene skozi leta delovanja skupine Mi2, pa tudi za potrebe drugih glasbenih izvajalcev. Davor in Dimek sta z njimi obredla že prenekatero glasbeno prizorišče, danes pa je luč sveta ugledal njun prvi posnetek – Jadralska.

Nastala je v sodelovanju s samimi eminentimi glasbeniki. Na Dimekovo besedilo je muziko zanjo napisala Neisha​. Avtorja aranžmaja sta Jernej Dirnbek-Dimek in Davor Klarić, pri snemanju pa so sodelovali še Janez Dovč (harmonika), Goran Krmac (tuba), Sergej Ranđelović (tolkala), Tadej Vasle z bračom (ne z Brača) ter vokalna skupina Male malice (Miha Ravnikar, Marjan Jarnjak, Gregor Zorko in Tadej Vasle) – spremljevalni vokali po vzoru dalmatinskih klap.

Drago Popovič Popi (Studio Metro) je zaslužen za snemanje, miks in mastering, za grafično podobo pa Nina Pečar.
SPLETNA STRAN