NANINE PESMI – PRVIČ UGLASBENA ZBIRKA PESMI FRANA MILČINSKEGA – JEŽKA

Fran Milčinski  – Ježek, je vnukinji Nani Milčinski spisal čudovito zbirko pesmi. Uglasbeno jo sedaj predstavlja z ekipo vrhunskih glasbenikov. Predstavljamo vam dva singla in vabimo na predstavitveni koncert v Cankarjev dom.

Zvrhan koš ljubeznivih navihanosti, mesečevih solz, krotenja morja, zvokov smeha na vrtiljaku ringaraje, čiračarnih iger, sončnih kažipotov ter žlahtnega soka življenjskih resnic in modrosti se s Franu Milčinskemu – Ježku lastnim iskrenjem prekopicuje po Naninih pesmih.

Legendarni slovenski pesnik, pisatelj in humorist jih je napisal za in o svoji vnukinji Nani. Pesmi predstavljajo enkraten in neskončno dragocen del slovenske kulturno-umetniške dediščine. Še več: z Naninimi pesmimi se prvikrat zgodi, da zbirka Ježkovih pesmi doživi uglasbitev; s svetlim, božajočim glasom jih odpoje kar sama – sedaj odrasla – vnukinja Nana! Najlepše darilo ljubečega dedka svoji vnukinji je s samobitno, čudesno potezo čopiča v sliko izsanjala Mojca Fo.

Vesolje brez konca in kraja – najnovejši singel

Vesolje brez konca in kraja je eno izmed Naninih najljubših besedil, ki jih je dedek napisal zanjo in drugi singel iz albuma, ki ga pošilja na radijske postaje. Spominja jo na čase, ko jo je  čuval in iskal vse možne načine, da bi jo zabaval in da bi čas minil. Govori o neskončnosti sveta in domišljije in otroškem čudenju nad vsem tem. Spomni jo na Descartesovo misel:

“Kdor je resnično iskalec resnice o sebi in svoji poti, mora vsaj enkrat v življenju podvomiti, globoko, kot je le možno, v sebe in svoje početje.” (Descartes, Principi filozofije, 1644).

BESEDILO: Frane Milčinski Ježek

GLASBA: Anja Pavlin, Jan Medle, Peter Penko

VOKAL: Nana Milčinski

SPREMLJAJOČI VOKAL: Anja Pavlin

KITARA: Jan Medle

PRODUKCIJA, PROGRAMIRANJE, MIKS: Peter Penko

MASTER: Torulsson 

Predstavitveni koncert v sklopu Cankarjevih torkov

Koncert ob izidu Naninih pesmi bo 23. oktobra 2018 ob 20:00 v Cankarjevem domu. Nani se bodo na odru poleg njene zasedbe Joži Šalej (klaviature), Nino de Gleria (bas) in Sergej Randjelović (tolkala) pridružili tudi Janez Hace, Janez Dovč, Anja Pavlin in Juš Milčinski. 

Foto: Tania Mendillo
Poletni spomini

Pozdravljen, čar ljubezni! Nanine pesmi s struno preproste in globoke čustvene topline osončijo srce.

“Skladba je idealna za čas, ko se poletje poslavlja in nebo prekrivajo dišeče jesenske meglice. Govori o časih, ko je bila Nana še zelo majhna in sta bila z dedom na obali. Nano so motili valovi, ker so se ji prikradli v čevlje in se zato ni mogla v miru igrati. Prikliče nostalgijo po minulem poletju, morda pa tudi po poletjih pred tem. Ko Ježek pripoveduje skozi interpretacijo svoje ljubljenke, se prebudi marsikatero čustvo.”