Nikola Sekulović o podjetništvu na glasbenem področju

Težko je biti glup – konkurenca je prevelika

Muzej za arhitekturo in oblikovanje / sreda, 24. oktober 2018

Na drugem dogodku iz sklopa delavnic in predavanj Prenos veščin v organizaciji Centra za kreativnost (CzK) pri MAO, na katerih svoje izkušnje in poslovno pot predstavljajo uveljavljeni slovenski kreativci in ustvarjalni podjetniki, ki delujejo v kulturnem in kreativnem sektorju, bo svoje poglede na podjetništvo v glasbeni industriji predstavil Nikola Sekulović, ki je predvsem glasbenik in član nekaterih najpomembnejših slovenskih glasbenih skupin, hkrati pa promotor in organizator koncertov, strokovnjak za avtorske pravice in druge poslovne zadeve na področju glasbene industrije.

Nikola Sekulović bo svoje izkušnje in veščine z občinstvom delil v sredo, 24. oktobra 2018, sprva na individualnih delavnicah s prijavljenimi glasbeniki od 10.00 naprej, ob 18.00 pa bo imel za širšo zainteresirano javnost predavanje, ki ga je naslovil: Težko je biti glup – konkurenca je prevelika.

Nikola Sekulović je kot basist začel leta 1983 pri skupini Demolition Group, nadaljeval z Borghesio in Laibach, danes pa je član skupine Dan D. Po poti je sodeloval še z mnogimi drugimi glasbeniki, npr. z Janijem Kovačičem, Miladojko Youneed, Omarjem Naberjem in raperjem Emkejem. Za sabo ima več kot 2.000 nastopov, 50 albumov ter glasbena dela za več filmov in gledaliških predstav.

Ob 20.00 bo na dvorišču Fužinskega gradu koncert skupine Mart. Tako na predavaje kot tudi na koncert je vstop prost.