Do koncerta Mandi Diao še 10 dni!

Mando Diao, band, ki se je proslavil z mešanjem umazanega garažnega rocka z brit popom in kupom drugih glasbenih žanrov, k nam prihaja že čez 10 dni. Nastopili bodo v sredo, 5. decembra, v Cvetličarni. To bo njihov prvi klubski koncert pri nas, nastopili bodo v okviru krajše evropske turneje, ki so jo začeli pretekli teden v Varšavi, nadaljujejo pa v Ljubljani, Beogradu, Skopju, v Bolgariji in Španiji.

Mando Diao bodo predstavili svoj bogat glasbeni repertoar, ki ga sestavljajo tako njihovi največji hiti ‘Dance With Somebody’ in ‘Gloria’ kot skladbe iz aktualnega albuma ‘Good Times’ (‘Good Times’,‘Shake’). Vstopnice po Early Bird ceni so razprodane, na voljo so vstopnice po redni prodajni ceni 26 eur (Eventim in Petrol).

Band, ki smo ga vzljubili z drugim albumom ‘Hurricane Bar’ in je svetovno slavo dosegel s petim albumum‘Give Me Fire!’, je doma na Švedskem. Mando Diao so nastali na pogorišču zasedbe Butler, v kateri sta prvič sodelovala ključni osebi banda: Daniel Häglund in Björn Dixgärd. Leta 1999 so tako uradno začeli delovati kot band in negovali svoj unikaten, domiseln in brezčasen glasbeni izraz, sestavljen iz garažnega rocka, popa, brit popa, soula in r’n’b-ja z močnimi vplivi glasbe iz 60-ih in 70-ih let prejšnjega stoletja. Še pred izidom prvenca ‘Bring ‘Em In’ jih je stroka in občinstvo primerjalo s kolegiThe Strokes in The Hives. Že z drugim albumom ‘Hurricane Bar’ so Mando Diao dosegli mednarodni uspeh, sledil je kritiško izjemno dobro sprejet album ‘Ode to Ochrasy’ in album ‘Never Seen the Light od Day’. Veliki preboj pa je zanje prišel leta 2009 z albumom ‘Give Me Fire!’, ki vsebuje njihova največja hita‘Dance With Somebody’ in ‘Gloria’. Sledili so albumi največjih uspešnic, B-sides in MTV Unplugged albuma, leta 2012 pa Mando Diao izdajo svoj prvi album v materinem jeziku ‘Infrused’, ki jim je prineselšvedskega grammyja in štirikratno platinasto naklado na domačem terenu. Dve leti kasneje izdajo album ‘Ælita’, ki prinese spremembo zvoka zasedbe – iz rocka se na albumu obračajo v dance in elektroniko, v synth rock, kar razdeli njihove fane. Mando Diao so v lanskem letu izdali svoj aktualni album‘Good Times’, s katerim se zvokovno vračajo nazaj k svojim rock in soul temeljem, še vedno pa ostajajo nekje na preseku rocka in elektronike.

Vstopnice

Cena: Redna prodaja: 26 eur // Na dan koncerta v sistemu Eventim.si: 29 eur // Na vhodu: 30 eur
Prodajna mesta: Eventim.si, lastna prodajna mesta Eventim.si, Petrol, OMV Multitočke, Pošte Slovenije, Trafike Delo prodaja (K)kiosk, 3dva trafike, Big Bang, Kompas, Mercator Hipermarketi, Slovenske Železnice …
Spletna prodaja: http://www.eventim.si/si/vstopnice/mando-diao-ljubljana-cvetlicarna-506898/event.html