BORDO predstavlja nov videospot za skladbo ZAKAJ? in napoveduje izid prvenca MEDZVEZDJE. Zasedba, ki bo nastopila tudi na “IZŠTEKANIH 25” 4. in 5. decembra v Kinu Šiška, je datum izida skrbno in nenaključno izbrala za 4. december 2018.
“To ni konceptualni album. Je prerez triletnega ustvarjanja, skupek singlov z družbeno kritičnim nastavkom, ki se združijo v medzvezdje vseh sodelujočih na albumu. Izredno lepo potovanje, ki mu zaenkrat ni videti konca,” pravi Tomaž.

Tomaž Štular, ki je po desetletju ustvarjanja z zasedbo The Tide začel novo ustvarjalno ero Bordo, je pred tremi leti s singlom Odplešiva napovedal slovensko liriko in radijsko mamljive songe. Vse do danes je v javnost poslal pet singlov, in sicer je začetnemu Odplešiva sledila skladba Predaleč za nas, nato pa še Osamljen in bos s Tino Marinšek. Začetne korake je Tomaž prehodil v spremstvu Janeza Štera, pesmi Zvezde v mlaju in Lai Lai svet pa sta prinesli sodelovanje z vizualno umetnico Marušo Štibelj.

S producentom Petrom Penkom sta korak za korakom ustvarila osem songov, ki se bodo 4. decembra, z uradnim izidom povezali v album Medzvezdje

Videospot: ZAKAJ?

Glede na to, da album v besedilih resonira z vsakodnevnimi tegobami družbe in jim nastavlja ogledalo, se za skladbo, ki bo pospremila izid prvenca spodobi že skoraj malo hektičen tempo in neizpodbitna resnica v besedilu. Videospot je nastal pod okriljem produkcije Super Lunar, pod taktirko Simona Fugine. 

Glasba in besedilo: Tomaž Štular / Produkcija, programiranje, mix: Peter Penko / Bas kitara: Miodrag Dimitrijević / Saksofon: Štefan Starc / Mastering: Torulsson / Video: SuperLunar, Simon Fugina

BORDO lahko do konca leta ujamete na koncertih ob izidu albuma:

7.12. Mini Teater LJ, predstavitev albuma, Dvocikel z Marušo

27.12. Layerjeva hiša, Kranj, predstavitev albuma, Dvocikel z Marušo

Na spletu pa na:  https://www.bordo.si/ , https://www.facebook.com/bordoglasba