Bordo predstavlja: Videospot za skladbo ZAKAJ? in prvenec MEDZVEZDJE

BORDO predstavlja nov videospot za skladbo ZAKAJ? in napoveduje izid prvenca MEDZVEZDJE. Zasedba, ki bo nastopila tudi na “IZŠTEKANIH 25” 4. in 5. decembra v Kinu Šiška, je datum izida skrbno in nenaključno izbrala za 4. december 2018.
“To ni konceptualni album. Je prerez triletnega ustvarjanja, skupek singlov z družbeno kritičnim nastavkom, ki se združijo v medzvezdje vseh sodelujočih na albumu. Izredno lepo potovanje, ki mu zaenkrat ni videti konca,” pravi Tomaž.

Tomaž Štular, ki je po desetletju ustvarjanja z zasedbo The Tide začel novo ustvarjalno ero Bordo, je pred tremi leti s singlom Odplešiva napovedal slovensko liriko in radijsko mamljive songe. Vse do danes je v javnost poslal pet singlov, in sicer je začetnemu Odplešiva sledila skladba Predaleč za nas, nato pa še Osamljen in bos s Tino Marinšek. Začetne korake je Tomaž prehodil v spremstvu Janeza Štera, pesmi Zvezde v mlaju in Lai Lai svet pa sta prinesli sodelovanje z vizualno umetnico Marušo Štibelj.

S producentom Petrom Penkom sta korak za korakom ustvarila osem songov, ki se bodo 4. decembra, z uradnim izidom povezali v album Medzvezdje

Videospot: ZAKAJ?

Glede na to, da album v besedilih resonira z vsakodnevnimi tegobami družbe in jim nastavlja ogledalo, se za skladbo, ki bo pospremila izid prvenca spodobi že skoraj malo hektičen tempo in neizpodbitna resnica v besedilu. Videospot je nastal pod okriljem produkcije Super Lunar, pod taktirko Simona Fugine. 

Glasba in besedilo: Tomaž Štular / Produkcija, programiranje, mix: Peter Penko / Bas kitara: Miodrag Dimitrijević / Saksofon: Štefan Starc / Mastering: Torulsson / Video: SuperLunar, Simon Fugina

BORDO lahko do konca leta ujamete na koncertih ob izidu albuma:

7.12. Mini Teater LJ, predstavitev albuma, Dvocikel z Marušo

27.12. Layerjeva hiša, Kranj, predstavitev albuma, Dvocikel z Marušo

Na spletu pa na:  https://www.bordo.si/ , https://www.facebook.com/bordoglasba