Los Ventilos se predstavljajo v duetu z Raiven

100KRAT LOS VENTILOS IN RAIVEN

Po popevki tedna na Valu 202 se Los Ventilos predstavljajo v duetu z Raiven. Prihaja tudi video, izid epeja “EP_ _ _ _ _” pa bo najavil koncert v Tobačni. 

Prvaki ljubljanske pop-rock scene so lani s singlom “Bolj počasi” napovedali, da pod taktirko producenta Jerneja Kržiča odpirajo novo poglavje skoraj 20-letne ustvarjalne kariere. Leto so zaključili s hitom “Jeseni”, tudi popevko na Valu 202, tretja epizoda pa prinaša “100krat (Okoli mene)”, duet s pevko Raiven.

»Skladba govori o paru, odnosu ženske in moškega na čustveni prelomnici, ko ne veš ali bi bil z nekom ali ne, ko veš, da ti ne paše njegova bližina, a ga nočeš spustiti. Jasno ti je, da si obtičal v zvezi in bi moral naprej pa kar vztrajaš, ker nimaš moči za odločen korak: rad te imam – nimam te rad, nočem te imeti – ne dam te, hočem da greš – nočem te izpustiti iz življenja …,« pravi glavni avtor besedila, Martin Lunder.

Pevec Urban, ki z Boštjanom Gradiškom, podpisuje glasbo, pa nas popelje čez genezo skladbe: »Ta komad smo začeli delati še preden smo bili aprila na Izštekanih, ko smo nekateri člani benda doživljali velike spremembe v življenjih in takratnih dolgoletnih ljubezenskih vezah. Takrat je bila glasba trša, imeli smo refren, na vaji pa se je v jam sessionu razvila 13-minutna verzija, in takrat sem začutil, da mora biti ta pesem duet. In takoj sem si predstavljal, da mora biti v njem Raiven, ker sva si po karakterju in ustvarjalnosti najbližje. Je samosvoja, ima svoj prepoznaven slog in se ne izgubi med sto drugimi ženskimi vokali. S Saro sva že zapela na neki dobrodelni prireditvi, tako da sem vedel da se najina glasova ujemata in vesel sem, da se je odzvala povabilu.” 

Raiven: »Z Urbanom sva prijatelja in všeč mi je nadgradnja zvočne podobe, ki so jo Los Ventilos začeli predstavljati po izidu albuma #aveš. Tako tudi ni bilo dileme, ko sem prejela povabilo za sodelovanje. A tisto zadnjo potrditev, da smo se pravilno odločili, sem dobila, ko smo nastopili skupaj v oddaji Izštekani na Valu 202. Takrat smo ponudili zgolj neke vrste grobo skico skladbe in že z njo poželi lepe odzive. Na koncu je vse izpadlo nad mojimi pričakovanji. Niti ne gre za klasičen duet. Ima neko emocijo, naboj, ki ga še sama ne znam dobro opisati.«

Sklabi lahko prisluhnete spodaj.

http://losventilos.com/

Los Ventilos in Raiven – “100krat (Okoli mene)”

glasba: Boštjan Gradišek in Urban Sever

besedilo: Martin Lunder

aranžma: Los Ventilos in Jernej Kržič

KONCERT, VIDEO, EP_ _ _ _ _

Naštetim trem skladbam bodo Los Ventilos dneh dodali še dva sveža komada in vse skupaj zapakirali v lično USB stekleničko, ki bo nosila ime “EP_ _ _ _ _ . Svežo muziko in prenovljeni koncertni program boste lahko v živo prvič slišali 6. februarja na koncertu v ljubljanski Tobačni, ko izide tudi najnovejši video, tam pa boste lahko kupili tudi omejeno serijo USB ključkov z vsemi petimi komadi.

LOS VENTILOS

wp: http://losventilos.com/

fb: www.facebook.com/losventilosband/

yt: www.youtube.com/channel/UCcOZlebf1XH419mPeTnnJ9A

Boštjan Gradišek – kitare

Miha Petrovič – bobni

Martin Lunder – kitare

Nace Jordan – bas

Urban Sever – vokal