Na predvečer kulturnega praznika so dvorano CSK France Prešeren napolnili Leonart. Z energično glasbo in dobro energijo, ki se je z odra razlezla do peščice obiskovalcev koncerta.

Pesmi zasedbe Leonart so osebnoizpovedne in zajemajo doživljanje življenja in širše družbe. Njihova glasba je preplet več glasbenih žanrov, z novodobnimi vplivi indieja, pridihi funka in melanholijo velemesta. Takšna so “uradna naštevanja” osnovnih idej ustvarjanja te kreativne peterice glasbenikov, ki je okoli sebe zbrala še kreativce z drugih področij umetnosti.

Koncert na ljubljanskem prizorišču, četudi samo pred dvajsetimi “ultra oboževalci”, kot je pripomnil frontman Sebastijan Lukovnjak, so fantje odigrali suvereno in sproščeno. V takšnih situacijah, kot se je zgodila v minuli četrtek, se pokaže ali kvaliteta ali pa manjko izvajalcev. Pri Leonart brez dvoma prevladata kvaliteta in profesionalnost. V dobri uri in pol nastopa, glasba nikogar ni pustila stati pri miru, zaigrali so nam cel kup novih pesmi s prihajajočega albuma, slišali smo seveda tudi največje uspešnice – Moje mesto, Nora noč in Nov dan.

Dve slišani novi pesmi sta popolno presenečenje, prijetno presenečenje. Širšemu poslušalstvu so morda Leonarti res najbolj znani po pesmih Moje mesto in Nov dan. Prva je uglasbljena pesem Kajetana Koviča, poklon Mariboru, druga pa pop-rock izpovedna. O iskanju navdiha in samega sebe. A “Skok v neznano“, kot so naslovili eno od novih pesmih, je konkreten skok v neznano oz. stran od zvoka prej omenjenih uspešnic in do sedaj slišane glasbe Leonart nasploh. “Taka, malo floydovska je ta,” je po koncertu navdušeno rekel pevec Sebastijan. Floydovske in leonartovske – vse so nam pričarale prijeten večer.

Leonart so: Sebastijan Lukovnjak (vokal, kitara), Andrej Knehtl (kitara, spremljevalni vokal), Tine Brglez (klaviature), Martin Počkar (bas kitara, spremljevalni vokal) in Marko Brvar (bobni).

Setlista:

 1. Danes me ni
 2. Vroč poljub
 3. Pojem zate
 4. Dim nad mestom
 5. Divji ritem
 6. Vrh sveta
 7. Daleč stran
 8. Ko si tu
 9. Skok v neznano
 10. Nova zvezda na nebu
 11. Iskre v očeh
 12. Visoko v nebo
 13. Podoknica
 14. Nov dan
 15. Pot do zvezd
 16. Moje mesto
 17. Nora noč
 18. Povabi me na ples

Foto: Luka Klarič