Laibach predstavili nov video

Kultna slovenska idustrial zasedba Laibach je predstavila nov videospot za skladbo ‘So Long, Farewell’. Skladba se nahaja na zadnjem albumu z naslovom ‘The Sound Of Music’, ki ga skupina 23. novembra izdala pri založbi Mute records.

Tematika aktualnega albuma se s priredbami navezuje na ameriški film ‘Moje Pesmi Moje Sanje (The Sound Of Music’, kateri je v kinematografe po svetu prišel leta 1965. Režiral ga je Robert Wise, v njem pa sta v glavnih vlogah zaigrala Julie Andrews in Christopher Plummer. Film je bil nominiran v desetih kategorijah za nagrado Oscar, osvojil pa je 5 zlatih kipcev vključno z kategorijo najboljše glasbe v filmu.

Soundtrack filma, po katerem so povzete tudi priredbe Laibach je prav tako izšel leta 1965. Skladbe za soundtrack sta napisala Richard Rodgers in Oscar Hammerstein II. Še vedno velja za enega najuspešnejših soudtrack albumov, saj je bil prodan v več kot 20 milijonov kopijah po svetu.

Laibach ravno danes začenjajo turnejo ‘The Sound Of Music’ v Berlinu, po 19 evropskih koncertih pa jo bodo bodo zaključili 3. avgusta v Latviji. Trije datumi so namenjeni tudi Sloveniji in sicer 23. aprila v Mariboru, 25. aprila v Novi Gorici in 15. maja v Ljubljani.