ŠOUROCK 2019: V ŽIVO JE ŽIVO – 6. sezona Šourocka se seli na oder

V Študentskem kulturno-prireditvenem centru ŠTUK bodo v aprilu v okviru Šourocka potekali trije glasbeni večeri, tekom katerih bomo lahko prisluhnili petnajstim mladim slovenskim glasbenim skupinam. Finalni večer, ki ga bodo s svojim koncertom popestrili celjski rockerji Spotless Minds, bo na sporedu 8. maja.

Na velikem odru mariborskega ŠTUK-a se bo s 3. aprilom pričel Šourock, ki že 16 let gosti dijaške in študentske glasbene skupine iz najrazličnejših slovenskih krajev. Organizator omenjenega glasbenega natečaja, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, svojim nastopajočim vsako leto zagotovi edinstveno glasbeno izkušnjo, najbolj nadobudni skupini pa še nagrado v vrednosti tisoč evrov in lepo število koncertov, s čimer ji želi pomagati na glasbeni poti, katere začetek je za mlade glasbenike v večini primerov vse prej kot enostaven.

Skupine letošnjega Šourocka se bodo predstavile 3., 10. in 17. aprila 2019. Dogodki se bodo začenjali ob 21.00 v Študentskem kulturno-prireditvenem centru ŠTUK. Tri skupine po izboru komisije (Marko Furek, Marko Soršak, Martin Bezjak, Matic Mlakar, Denis Jančič) in ena po izboru publike bodo zaigrale še 8. maja v finalu, ko bomo na odru videli tudi celjske alternativce Spotless Minds.

Oboževalci rocka in sorodnih zvrsti, vabljeni. Člani ekipe Šourocka poudarjajo, da so poleg organizatorjev in glasbenikov pomemben člen slehernega glasbenega dogodka prav obiskovalci. Zavedanje o pomembnosti žive glasbe in obiskovanja koncertov organizatorji izražajo še s sloganom »V ŽIVO JE ŽIVO!«, za katerega želijo, da postane temeljno vodilo slovenske (in širše) glasbene scene. Vodja projekta Rebeka Kopčič: »Koncerti v živo so dogodki edinstvene narave. Predstavljajo prostor, znotraj katerega se med izvajalci in poslušalci ustvarja posebna energija, ki je ni moč čutiti ob poslušanju glasbe na spletu ali raznih napravah. Gre tudi za krepitev vezi med glasbeniki in oboževalci in izkazovanje podpore določeni glasbeni kulturi oziroma sceni, kar na daljši rok pripomore k preživetju te kulture/scene. Zatorej: obiskujmo glasbene dogodke, podpirajmo (mlade) bende in prispevajmo h kakovostnemu razvoju (slovenskega) glasbenega prostora!«

Izbor in predstavitev skupin z datumi nastopov:

3. APRIL
▶️ Ice on Fire
▶️ Smooth Taste
▶️ Amok
▶️ Buržuazija
▶️ Infected

10. APRIL
▶️ 7ate9
▶️ Apory Museum
▶️ Bajta 23
▶️ Blue Jane
▶️ Year of the Rookie

17. APRIL
▶️ Fat Butlers
▶️ Macbeth – band
▶️ Manifest
▶️ Blasius
▶️ Fool Nation