Prvi singel novega glasbenega projekta Roka Vilčnika

Simpatico je novi glasbeni podvig pesnika in večkrat nagrajenega dramatika Roka Vilčnika, ki na glasbenem področju uspešno deluje že 15 let. Je idejni vodja in ustanovitelj skupin kot so Patetico, Papir, Pliš in seveda avtor velike večine njihovih besedil. Kot tekstopisec sodeluje še s Severo Gjurin, Bilbi, Neisho, Majo Keuc, Alenko Godec in drugimi. V svojem novem projektu se je povezal s prekaljenimi glasbenimi mački: Luka Herman Gaiser je na kontrabasu, Jože Zadravec na bobnih, le skladatelja Gregorja Stermeckega s katerim sta skupaj ustanovila novi ansambel, je po prvih javnih nastopih zaradi vse večjih službenih obveznosti, zamenjala mlada pianistka in avtorica Taja Božič. Vokalni del je tokrat prevzel avtor sam.

Singel z naslovom Maribor diši je slovenska priredba pesmi Valerie, ene največjih uspešnic Amy Winehouse, ki jo je leta 2006 zapela za album priredb svojega glasbenega producenta Marka Ronsona. Original pa je nastal eno leto prej. Izvaja ga angleška indie rock skupina The Zutons katerega člani so tudi njeni avtorji.

Seveda pa je zelo pomemben del ekipe tudi skladatelj, aranžer in glasbeni producent Sebastijan Duh (Maja Keuc, Papir, Central problem itd.) Prav njegov značilni neo soul producentski pečat daje tej slovenski priredbi karizmatično glasbeno obliko, ki se nostalgično spogleduje z Ronsonovo izvedbo, hkrati pa vseeno ponuja poslušalcu novo glasbeno doživetje. Osnovni aranžma je plod dela celotnega benda.

Zaenkrat Simpatico na koncertih igra samo še coverje tujih uspešnic kot so What a wonderful worldAutumn leavesIsn’t she lovelyFly me to the moonCan’t buy me love, Valerie itd. s sicer v slovenščino adaptiranimi besedili, kar je Rok s svojo upečatljivo svojevrstnostjo že storil pri kultnem prvem albumu Patetica, a ne zavračajo možnosti, da se kasneje zna iz tega roditi kaj bolj avtorskega. Ustvarjalne sile in znanja je več kot dovolj. Gre za bazen kvalitetnih in že dokazanih ustvarjalcev, ki se gibljejo okoli glasbenega gibanjaNova popevka, ki skuša slovenski glasbeni sceni ponuditi dobra besedila in kvaliteten popevkarski pop.