Flirrt predstavljajo novo skladbo

Provokativna in optimistična skladba ”A ni super živet”

Flirrt, ki to leto obeležujejo že 23 let življenja, tokrat v eter pošiljajo novo pesem ‘A ni super živet’. Provokativno in hkrati optimistično besedilo skladbe najde svojo protiutež v lahkotni melodiji, v kateri boste slišali mnogo detajlov.

Pesem je naslednica izredno uspešnih singlov skupine Flirrt kot so ’20 let nazaj’‘Nimaš kaj za zgubit’‘Nekoč sva se pa rada imela’ in dueta z Orleki, skladbe ‘Velika budala’. Lani so Flirrti izdali sedmi, dvojni album ‘Jekyll & Hyde (CD1 & CD2)’, pesem ‘A ni super živet’ pa je povsem nova in je na albumu ne boste našli.

”Fino je na trenutke živet v prepričanju, da je vse dobro. Čeprav vemo, da temu ni vselej tako. Vsake toliko pa je dobro biti kronični optimist. Je boljše za duha in tudi za žolč,” o skladbi pravi Rok Lunaček, njen avtor, in dodaja: ”Kot pravijo verzi v skladbi – ‘iz gostilne v gostilno so manjši problemi, nasveti so večji, a po nižji ceni’ je morda včasih treba imeti tampon cono udobja. A ne predolgo. Drugače bo cona postala mašilo.”

Sredi marca je Rok Lunaček odigral svoj prvi kantavtorski koncert v Blunoutu(Domžale), na katerem je skupaj s Flirrt pripravil prerez 23 let avtorskega udejstvovanja. Poleg Flirrtov je gostil še Slavka Ivančića, Samuela Lucasa, Dareta Kauriča in mnoge druge, s katerimi je sodeloval na svoji glasbeni poti: ”Največ fokusa je bilo še vedno na Flirrt pesmih. Flirrt je namreč moja najstarejša in najbolj zvesta ljubezen,” pravi Rok. ”Vesel sem, da so novi člani (Štefan Kokalj – kitara, Klemen Bartol – bas, Domen Malis – bobni) v Flirrt prinesli veliko miru in predvsem izredno veliko volje za naprej. Po kar dolgem zatišju smo spet začeli koncertirat in izredno lepo je, ko ljudje po toliko letih še vedno pojejo stare pesmi in kar je še bolj lepo, skoraj vse nove, ki so krasno sprejete tako na radiih kot na terenu.”

Flirrt so za skladbo ‘A ni super živet’ posneli preprost lyrics video, kjer so, kot sami pravijo, še najbolj v svojem elementu. ”Posneli smo ga v enem kosu, veliko heca je bilo, predvsem pa gre tako kot povsod tudi tukaj za veliko teatralnosti in igre. Če zanemarimo samo glasbo seveda,” še v smehu doda Rok.

Flirrt lahko v kratkem v živo slišite:
4.5. – Zeleni gaj / Dornberk – otvoritev sezone
8.6. – Nohšiht / Trbovlje