Valter i Perspektiva bodo v petek nastopili v Orto Baru

Parafi so leta 1979 posneli provokativno pesem Narodna pjesma, ki je poznana tudi pod naslovom Policija, z refrenom ‘Nijedne nema bolje od naše policije.’

Besedilo za pesem je napisal Valter Kocijančič, pesem pa je prvič izšla na prem albumu Parafov, ‘A dan je tako lijepo počeo’, ki se še vedno šteje za enega ključnih jugoslovanskih albumov, ki s se je manifestiral kot meteorski blisk. S tem albumom je postal del antologije lokalne in tudi evropske punk subkulture, ter se zapisal v anale regionalne pop kulture.

V petek, 5. aprila bo na oder stopil Valter Kocijančič, originalni pevec zasedbe Paraf, na odru se mu bo pridružil še en član, originalni basist skupine, Zdravko Čabrijan.

Poleg ‘Narodne pjesme’ je bil absolutni favorit na live nastopih skupine Paraf vedno ‘Goli otok’. Na žalost, zaradi politično nekorektnega besedila, se skladba ni nikoli uvrstila na njihov prvenec ‘A dan je tako lijepo počeo’, pesem tudi ni bila nikoli studijsko posneta. Valter je po štiridesetih letih zopet odšel v studio in posnel Goli otok, pesem pa je končno premierno izdana na četvornem box setu Parafov ‘Izbrana dela 1976-1987’.