Četrtek, 4.4.2019, je bil večer, ko je Orto Bar spet tripal v ritmu “lubezni” slovenske blues-rock skupine Hamo & Tribute 2 Love. Drugi koncert skupine letos in prvi razprodan koncert letošnjega Orto Festa je oboževalcem dal, česar so navajeni. Povrh pa premierno eno novo pesem – Kje gori.
 
Tako kot pravijo sami, je Orto Bar njihov najljubši plac, kjer se počutijo kot doma. 
Po koncertu smo skupaj z Matevžem Šaleharjem – Hamom strnili vtise. 

BIS: Kakšni so vtisi današnjega koncerta? Si zadovoljen?

HAMO: Današnji špil se mi je zdel relativno tak, kot vsako leto na Orto Festu. Publika je bila neverjetna. Vsak komad so odpeli od začetka do konca, kar nas je kar majčkeno zmedlo. Bi pa v takih pogojih radi igrali še večkrat.

BIS: Kako bi primerjal letošnji koncert na Orto Festu z lanskim?

HAMO: Mislim, da smo bili lani bolj pijani, ker se ne spomnim (smeh). Lanskega smo otvorili in je bil razprodan. Tokrat nismo imeli otvoritvenega koncerta, ampak je kljub temu razprodan oziroma edini koncert, ki je trenutno razprodan na letošnjem Orto Festu. Tako da smo bili malo nervozni. Vseeno je to nek pritisk na nas, ker če je prvi koncert razprodan bodo ostali koncerti tudi. Tako nekje na sredini je pa tako malo – zdaj moramo mi nekaj ful več naredit. Ampak nismo naredili tega “več” –  samo igrali smo in je bilo dobro. Res je bila publika zakon. Radi imamo našo publiko in tukaj na Orto Fest pridejo res “sami naši”. Tukaj smo doma, tukaj smo imeli naš prvi špil in verjetno bomo tukaj tudi končail, kaj pa vem. (smeh) Danes sem imel občutek, da kakorkoli bi naredili na odru, bi se dobro izteklo. To nas motivira, da delamo stvari še boljše, kakor jih sicer.”

Besedilo: Luka Klarič in Katja Škufca

Foto: Luka Klarič