Demolition Group jutri na Orto Festu!

Demolition Group, »legende slovenskega podzemlja«, bodo jutri, 10. aprila 2019 nastopili na Orto Festu.

Po izdaji zadnjega albuma “Pojdiva tja”, ki je izšel lani se predstavljajo v pomlajeni zasedbi sicer – Aleš Suša na saksofonu in klaviaturah, Petar Stojanović na kitari, brata Tomi in Ivan Gregel na basu in bobnih, pevec Goran Šalamon in Matjaž Pegam, ki skrbi za zvok in produkcijo.
S prvencem »Nostalgija« so nam servirali novi album, ki nam predstavlja: »Glas tesnobe in strahu pred izločenostjo iz kroga ljubezni, iz zavetja skupnosti, varne predvidljivosti. Pojdiva tja glasno sprašuje, ali smo res lahko vedno in vsi zmagovalci v večni tekmi vseh proti vsem? Pojdiva tja je hrepenenje po odhodu na pot, v iskanje sveta, ki bo drugačen. Kdo ve kam in kdo ve kje je ta svet. Eno pa je gotovo. To bo svet, v katerem govoriti glasno ne pomeni kričati, ampak poslušati.« (rocker.si)
Demolition group so na slovenskem glasbenem zemljevidu prisotni že od leta 1985, sprva kot frakcija širitev in nadaljevanje dela njihove praskupine Gast’r’bajtr’s. Prvaki slovenske nekonvencionalne glasbe izvirno združujejo številne zvrsti, od hardcora in jazza prek noisea in art rocka do eksperimenta ter v svojih vedno aktualnih besedilih neusmiljeno kritizirajo stanje v družbi. Sicer se je v letih delovanja zamenjalo nekaj članov postave, vendar so kljub spremembam ohranili svoj ustvarjalni naboj, drugačnost in družbeno-kritično noto, s katero stopajo po robu slovenske alter in underground glasbe.
Vsekakor nam pripravljajo koncert, ki ga ne gre zamuditi, prav takega mnenja pa so tudi v cenjeni britanski reviji New Musical Express, ki so njihov live označili kot »… jam session Dr. Feelgooda ter roadijev Killing Joke po zaužitju obilnih količin poživil«.