Sleep • Kino Šiška (2019)

Koncert Sleep v Kinu Šiška 2019

Letošnjega velikega četrtka niso praznovali le kristjani, temveč tudi vsi tukajšnji ljubitelji stonerskega metala; s svojim obiskom so nas na ta dan namreč počastili vsemogočni Sleep.

Precej polno dvorano Kina Šiške so najprej uspešno ogreli Zagrebčani Cojones. Odlično so obvladali oder in navdušili publiko, ki se je zadovoljno premikala v ritmu glasbe. Dobro izbrani vokalni efekti so še poudarili usklajenost frontmena in spremljevalnega vokalista. Dober zvok, energičen bend, odlična energija. Ravno prava zmes spevnih melodij, skrivnostnih vokalov in distorzije.

Ob pol desetih je bil na vrsti težko pričakovan kalifornijski trio. Obiskovalci so se po zeliščnem odmoru podali nazaj v zgornje nadstropje in kmalu je bil prostor nabito poln. Z odra se je pričelo razlegati počasno hreščanje z naslovom Leagues Beneath. Žal zvočne slike ne gre prav pohvaliti. Res, da je glasba imela primeren ‘’poden’’, vendar se je na račun tega porazgubilo nekaj vokalnih in kitarskih frekvenc. Množica se je temu navkljub predala počasnim ritmom in masivni, skorajda otipljivi energiji. Sledil je komad Marijuanaut’s Theme, kot tretjo pa so zaigrali svojo stonersko himno Holy Mountain. Kmalu smo se znova znašli v dimu po zaslugi nekaterih obiskovalcev, ki so si kar v dvorani navili ‘’joint’’.

Če obiščeš tak koncert, je to pač treba vzeti v zakup. Sleep so odigrali mešanico novejših in starejših komadov, vsesplošno vzdušje je bilo odlično, tudi zvok se je proti koncu popravil. Kvalitetno preživet četrtkov večer.

Setlista:

1. Leagues Beneath
2. Holy Mountain
3. Marijuanaut’s Theme
4. The Clarity
5. Sonic Titan
6. Giza Butler
7. The Botanist
8. Dragonaut