John F. Doe udarno predstavili nov album “Druga stran”

Koncert John F Doe CSK France Prešeren

Ob izidu albuma Druga stran, je blejska rokenrol zasedba John F.Doe z eksplozivnim koncertom razvnela dvorano CSK France Prešeren.

John F. Doe smo poslušali lani na predstavitvi EP-ja John EP Doe in že takrat so nas navdušili. Druga stran je njihov prvi album, na katerem so besedila v slovenščini. Kot je pred izidom pojasnil kitarist Aleš Svetina, jih drugi album prav zaradi tega predstavlja v drugi luči. Po drugi strani pa album ohranja enako energijo in surovost, ki sta ju njihovi poslušalci vajeni.

Udarno in naglas

John F. Doe so poleg večine pesmi v angleščini seveda predstavili vse pesmi z nove plošče in dokazali, da se indie rock groovanje fantastično sliši in čuti tudi v slovenščini. Polna dvorana pretežno gorenjskih fanov zasedbe, pa tudi znanih medijskih obrazov, ki so jim John F.Doe že davno, ali pa pred kratkim sedli v ušesa, je dihala z izvajalci na odru. Čuti se povezanost, dopolnjevanje in prava rokenrol energija benda. John F.Doe je sicer stalnica na sceni, ki pa na vsake toliko časa ponikne in se nato zopet dvigne kot feniks. Mogoče simbolično – s pesmijo Fenix so začeli koncert in stopnjevali ritem, ki ga narekujeta basist Tilen Knaflič in bobnar Bojan Marinko. Kitarist Aleš Svetina in klaviaturist Luka Zemljič bogato dopolnjujeta zvočno sliko, pevec Marko Zemljič pa s svojo karizmo in prepoznavnim močnim vokalom dominira na odru.

Gostje

Izdelan odrski nastop, z manevrskim prostorom za vsakega člana zasedbe, da zablesti, izvrsten repertoar in izbira gostov so bili recept za odličen petkov rokenrol večer. Drhall (Goran Hrvaćanin in Dejan Krupić) s hitom Kounc, saksofonist Tadej Šepec in kitarski virtuoz Peter Dekleva, ki je podpisan tudi kot producent plošče, so bili odlična popestritev, ki je še dodatno dvignila temperaturo.

Turneja Druga stran

John F. Doe v sklopu predstavitve novega albuma čaka še nekaj promocijskih koncertov.

4. maja v Črnomlju (+ Barbara Munjas), 24. maja v Kranju, 31. maja v Mariboru, 19. julija pa na Bledu.

Spletna stran: www.johnfdoe-music.com
Instagram: www.instagram.com/johnfdoemusic/
Youtube: 
Album Druga stran: www.nika.si/Rock/Druga_stran/
Album JFD: johnfdoemusic.bandcamp.com