Ana Popović je blues rock kitaristka in pevka rojena v Beogradu. Njena glasbena pot jo je zapeljala v Združene države Amerike, kjer živi in ustvarja še danes.

Korenine blues glasbe ji je predstavil njen oče, pri petnajstih letih pa je začela z igranjem kitare. Leta 1995 je ustanovila zasedbo Hush, ki je preigravala rhythm and blues z implementacijami funk in soul glasbe.

Ana Popović se je leta 1999 spoprijela s solo kariero, z katero nadaljuje še danes. Sodelovala je z priznanimi glasbeniki kot so: Eric Burdon, Taj Mahal, Buddy Miles, Double Trouble, Eric Gales in ostali. Na sloviti kompilaciji posvečeni glasbi Jimija Hendrixa je svoj prispevek dodala s priredbo skladbe ‘Belly Button Window’. V svoji karieri je izdala 12 albumov. Trenutno predstavlja svoj zadnji, leta 2018 izdani album ‘Like It On Top’, ki je izšel 14. septembra lani pri založbi ArtisteXclusive records.

Na četrtek 27. junija ob 23.15 uri bo v okviru festivala Bluesland nastopila na ljubljanskem gradu. Tega ne gre zamuditi.

Komad dneva torej!