El Kachon - Naslovna fotografija članka

El Kachon – Osvobojena

El Kachon so avtorski band ki se napaja z zvoki rocka in bluesa, njihovo glasbo je enako pristno moč slišati v električni in akustični postavi.

Navdih za skladbo je avtor besedila našel v knjigi Divja, avtorice Cheryl Strayed. Knjiga govori o premagovanju lastnih fizičnih in mentalnih sposobnosti, ko se glavna junakinja na poti iskanja same sebe odpravi na mogočno Pacifiško gorsko pešpot.

»Če ne gre Mohamed h gori, pa gora pride k Mohamedu,« pravi znan pregovor. Seveda pa se vedno ne moremo posluževati tako drastičnih ukrepov na poti do osebne osvoboditve. Glasba, ustvarjanje, kreativnost, pristni pogovori s prijatelji, družina so pravzaprav veliko napajališče moči, ki nas korak po korak le peljejo na tisto »goro«.

Osvobojena zadiha, ko se odpre Tinin glas in ko se povežejo energije teh zanimivih elkachonskih bitij. Takrat so svobodni in tega jim ne more vzeti nihče. Vsaj brez boja ne.

Glasba: El Kachon
Vokal: Tina
Besedilo, kitara: Andrej Barbič Krt
Kitara: Tomi Perinčič 
Bas kitara: Sondža 
Bobni: Žiga Dobravc 
Tolkala: Primož Malenšek – PimpS 
Video: Sondža
Snemanje, mix, mastering: Robert Oven

Napoved četrtega studijskega albuma!

Novi singel je tudi napoved četrtega studijskega albuma, ki ga pripravljajo s producentom in prijateljem Robertom Ovnom. Za El Kachoni so namreč že trije studijski albumi: In The Bush (2013)Permanently Lubricated Nuts (2015)in Svet dovoljenih laži (2016). Za novi album obljubljajo nekoliko bolj surovo zvočno podobo, ki je še najbolj podobna tisti, ki jo slišimo na njihovih koncertih. El Kachoni tako ostajajo zvesti svojemu prepoznavnemu zvoku in pravijo, da je to največ in najboljše, kar lahko ponudijo svojim poslušalcem.

Do jeseni, ko album izide in boste tudi na lastna ušesa lahko preverili verodostojnost napisanega, imate veliko priložnosti, da jih razgaljene in divje doživite kar v živo!

  • 15. junija v  Hangar baru Izola
  • 5. julija v KKC Dolenjske Toplice
  • 20. julija v Kobaridu
  • 27. julija v Cafinho Piran

El Kachone smo lansko leto lahko poslušali tudi na festivalu Mötorcity.