Odeta v plašč noči • Ethnotrip

“Odeta v plašč noči” je novi singel zasedbe Ethnotrip. Skladbo najdete na aktualnem albumu “Preden se zdani”, zanjo pa so posneli tudi videospot. 

Videospot za pesem o neizsanjani ljubezni in strasti so posneli v sodelovanju z Matejem KolmankomGregorjem Purgajem in Miguejem Pérezom. Kolmanko in Purgaj sta se podpisala že pod videospote Jovano, JovankeŠto imala k’smet Stamena in Tebi špilam.

Avtor besedila Odeta v plašč noči je pesnik Štefan Kardoš, glasbo je napisala Tjaša Šimonka, aranžma pa je delo celotne zasedbe Ethnotrip. Kot gost pri pesmi sodeluje kitarist Aljaž Gyurica.

Odeta v plašč  noči je pesem o neizsanjani ljubezni in strasti. V ljubezni vedno hočemo vse in več od tega, to pa je za samo ljubezen največkrat pogubno. Za nazaj se nam potem zdi, da je bilo Absolutno na dosegu roke, če le ne bi … Vračanje k staremu, iskanje starih občutkov je pravzaprav iskanje tistega fantastičnega trenutka, ko se je zdelo vse mogoče. A ker je tisti trenutek realno nemogoče obnoviti, ga najbrž sploh ni, smo si med njegovim brezupnim iskanjem pripravljeni zadajati (in tudi sprejemati) fizično bolečino, saj se nam zdi, da je le-ta še najbližja blaženosti ob zrenju v Absolutno.Štefan Kardoš

Res smo se potrudili, da smo z glasbo in aranžmajem dali Štefanovi čudoviti poeziji še glasbeno dušo.”  Tjaša Šimonka

Ethnotrip v kratkem čaka nastop na festivalu Godibodi (30. 5.) v Ljubljani in nekaj poletnih koncertov. Kot ena od prekmurskih etno zasedb, ki s svojim delovanjem ohranja in nadaljuje tradicijo muziciranja, 11.6.2019 sodelujejo na prireditvi Velika panonska muzika. Koncert etno skupin in ljudskih pevcev, pesnikov Ferija Lainščka, Dušana Šarotarja in Štefana Kadroša ter Milana in Vlada Kreslina bo v neposrednem prenosu iz Beltincev moč poslušati na 1. programu Radia Slovenija.

 

Spletna stran: http://www.ethnotrip.si/

Facebook: Ethnotrip

Bandcamp: Album Preden se zdani