Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Godibodi 2019: ÊDNA in Ethnotrip z gosti (30.5.2019)

30 maja, 2019 @ 20:30 - 23:59

€7 – €9

“Prekmurski večer” bosta na Godibodiju zaznamovali zasedbi Êdna in Ethnotrip z gosti.

*Koncert je z letnega vrta hostla Celica zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen v Hribarjevo dvorano na Ljubljanskem gradu!*

Êdna – prekmurski izraz za ena – predstavlja pet glasbenih svetov, združenih v edinstveno celoto, ki jo povezujeta neverjetna glasbena kemija in umetniška ustvarjalna strast. Zgodba Êdne se piše od leta 2014, ko je izšla Tjašina zgoščenka Edno takšo bi rad. Mlade glasbenike je navdušila glasbena zapuščina z območja Prekmurja in Porabja. Ljudske pesmi s svojo močno sporočilnostjo so v njihovi izvedbi dobile novo unikatno preobleko. Člani skupine, uveljavljeni mladi profesionalni glasbeniki (akademski glasbeniki, učitelji) iz štajerske in pomurske regije so doma na različnih glasbenih področjih (etno, klasika, jazz, rock, fusion …) in vsak izmed njih k izvajanju Êdne prispeva svoje glasbene izkušnje in znanja. Pomlajena arhaična podoba njihove glasbe prija ušesom, poslušalca popelje v druge dimenzije, neverjetno pomirja ter kot celota navdušuje. Êdna – kreativni glasbeni »stroj« za proizvodnjo mešanice ljudske pesmi, izvirnosti in glasbene kreativnosti je lani  izdal(a) svoj prvi album z naslovom Ajnc, cvaj, draj. 

Êdna so:
Tjaša Cigut – vokal, klavir
Luka Sraka – kitara
Luka Ščavničar – kontrabas
Jasmina Dajčman – saksofon
Blaž Korez – tolkala

Ethnotrip

Aktualni, že tretji glasbeni izdelek skupine Ethnotrip se v opusu njenega delovanja umešča na posebno mesto, saj je album »Preden se zdani« (Celinka, 2018) prvo avtorsko delo članov prekmursko-štajerske zasedbe. Na zgoščenki so uglasbili 12 besedil slovenskih avtorjev, Štefana Kardoša, Ferija Lainščka, Marka Kočarja, Mojce Šipek in Jasne Jurkovič. Zasedba je zelo dejavna tudi na odrih, samostojnih koncertov doma in v tujini se je doslej nabralo že prek 160. Od tod tudi ime skupine, ki je z albumoma »Ethnotrip« (samozaložba, 2013) in »Kdo bo pil iz bistrega studenca« (Celinka, 2016) svoje poslušalce popeljala na glasbeni izlet po Evropi, v letu 2017 pa so z glasbo obogatili tudi dokumentarni film Mihe Čelarja z naslovom »Irena, lahko noč«. Na Godibodi koncertu se jim bodo na odru pridružili tudi Dejan Berden, Aljaž Gyurica in pevski zbor BeleTinke.

Ethnotrip so:
Tjaša Šimonka – vokal
Miha Kavaš – violina
Patrick Gyurkač – kontrabas
Primož Kramberger – klavir
Tomi Došen – tolkala

Cena dnevne koncertne vstopnice: 9 EUR, 7 EUR*
Cena vstopnice za celotni festival: 29 EUR, 22 EUR*
V ceno vstopnice je vključena tudi povratna vozovnica za vzpenjačo.
* študentje, upokojenci, skupine nad 15 oseb

Prodaja vstopnic: Info center na Ljubljanskem gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim Petrolovi bencinski servisi, poslovalnice Kompasa po Sloveniji …).

Vsi koncerti v okviru festivala Godibodi se zaradi snemanja pričnejo točno ob 20.30 uri. 

Podrobnosti

Datum:
30 maja, 2019
Čas:
20:30 - 23:59
Cena:
€7 – €9
Kategorije Dogodek:
, ,
Dogodek Tags:
, ,
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/2237367916514652/

Organizator

Ljubljanski grad
Email:
katarina.damjanov@ljubljanskigrad.si
Spletna stran:
https://www.ljubljanskigrad.si/sl/ljubljanski-grad/

Prizorišče

Hostel Celica
Metelkova 8
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
http://www.hostelcelica.com