Novi novomeški val ne pojenja. Zasedba Deadly smile je izdala nov, že četrti singel s prihajajočega EP-ja. Za skladbo Inner voice predstavljajo tudi videospot.

Zapisani minimalizmu z globoko sporočilnostjo

Vokal Nejca Smodiša se v skladbi Inner voice ušesom približa previdno, a prepričljivo.Tudi celotna produkcija Boruta Antončiča sloni na minimalizmu, kjer se teža, tako sporočilnosti kot samega slušnega vtisa, ne izgubi. Kitarski vložki Marka Mitriča skladbi vdahnejo tisto nežno surovost–ne tekmujejo z vokalom in se ne silijo v ospredje. Deadly smile v slovenski glasbeni prostor vnašajo prepotrebno širino precizno doziranih zvokov, ki jih dopolnjuje globoka sporočilnost besedil.

Inner voice

“Veliko različnih faktorjev vpliva na odločitve, ki jih sprejemamo v vsakdanjem življenju. Le vrh ledene gore predstavlja tisti zavestni del človeškega uma, pod površjem pa se skriva mnogo več. Notranji glas, intuicija nas nezavedno vodi skozi življenje, tudi če se mu tisti stvarni del človeške narave vztrajno upira. Smo pozabili, da je prava in najčistejša pot pot ljubezni? Pot, kjer se zabrišejo meje razumnega in nezavednega.”

Avtor videospota: Nejc Smodiš • Kamera, montaža: Jan Poreber • Igrata: Lerona Lana Hudelja, David Golubić

Facebook: Deadly smile