Okustični predstavljajo novo skladbo

‘Enkratna, neponovljiva’, nova skladba Okustičnih. Novembra istoimenski prvenec!

Okustični predstavljajo novo skladbo ‘Enkratna, neponovljiva’, žensko himno, v kateri si vokale izmenjujeta Karin Zemljič in Jadranka Juras, pridružena članica zasedbe. Obe dami v duetu opevata unikatnost in posebnost prav vsake predstavnice ženskega spola! Mate Bro je tokrat slišen zgolj na instrumentih (kitara, bas, klaviature).

‘Enkratna, neponovljiva’, čuten valček s starinskim pridihom, se s svojim zvokom revijskega orkestra spogleduje z izročilom slovenske popevke in hkrati napoveduje izid istoimenskega albuma, ki bo luč sveta ugledal v novembru. Skladba Okustične s pridruženo članico Jadranko Juras predstavlja v novi luči in odstira še eno plast, ki jih Okustični prikažejo z vsako novo skladbo (od prve, ‘Pri nas’, mimo skladbe iz letošnje EME, ‘Metulji plešejo’, do tretjega singla ‘Se vrti (Ko si na tleh)’, vse tja do reinterpretacije, prefinjene in z okusom, slovenske klasike, Benčeve ‘Ta noč je moja’). 

Glasba Okustičnih se kiti z izvrstno vokalno interpretacijo glasov Karin Zemljič in Mateta Broja, s pridruženo članico Jadranko Juras. Glasba, ki veje iz njihovih skladb, navdih občasno išče v nekih drugih časih, spet drugič je izjemno sodobna. Besedila nikoli niso trivialna, ampak vedno prinašajo konkretne zgodbe ali poglede na aktualno družbo in njeno stanje. Tudi ‘Enkratna, neponovljiva’ nosi s sabo globino in večplastnost, ki jo ima vsaka ženska – bodisi v glasbi, kjer z vsakim poslušanjem slišite nov detajl, bodisi v tekstu, ki z občutkom orisuje ženski mnogoplastni karakter in bit.

Okustični so za skladbo ‘Enkratna, neponovljiva’ pred kratkim posneli tudi videospot, ki bo na ogled v začetku novembra.

Okustični na medmrežju

Facebook: https://www.facebook.com/okusticni/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCSJTXll0hIQ6M3XvSV-K6Mw

Avtorji skladbe Enkratna, neponovljiva: glasba, tekst in aranžma: Mate Bro, Karin Zemljič