Dimek in Davor Klarić predstavljata nov singel Malo pivo

Malo pivo je drugi singel kantavtorskega dueta Dimek in Davor Klarić, s katerim sta to poletje navdušila poslušalce na največjem kantavtorskem festivalu v Sloveniji, ruškem Kantfestu.

Tako kot njegova predhodnica Jadralska, je tudi pesem Malo pivo napisana v zbadljivi in družbenokritični maniri. Vsebinsko se pesem poleg očitne dileme – zakaj bi kdorkoli zdrave pameti naročil malo pivo, namesto velikega – ukvarja tudi z najrazličnejšimi življenjskimi vzorci prebivalcev na sončni strani Alp.

Avtor besedila in glasbe: Jernej Dirnbek – Dimek
Avtor aranžmaja: Davor Klarić

Snemanje in mix: Gaber Radojevič
Snemanje: Darko Kukovič
Posneto v studiu Regionalnega centra RTV SLO v Mariboru in studiu Parametrik
Mastering: Martin Žvelc

Posneto v sestavi:
Jernej Dirnbek – Dimek – vokal
Davor Klarić – klavir, melodika, spremljevalni vokal, šejker
Robert Pikl – kitara, slide kitara

 

Dimek in Davor Klarić – z muziko o vinu in ljubezni

Jernej Dirnbek-Dimek in Davor Klarić sta člana glasbene skupine Mi2, s projektom Z muziko o vinu in ljubezni pa sta ob matični zasedbi stopila na samostojno glasbeno (stran)pot. Njuna glasba diši po kantavtorstvu, besedila skladb pa so v največji meri posvečena dvema temama-ljubezni in pijači. Po večini hudomušna, zabavna in zbadljiva, skozi prigode junakov pesmi na posrečen in luciden način nastavljajo ogledalo družbi. Na pragu lanskega poletja sta na oder postavila svoj glasbeni kabaret oziroma humoristični koncert, v katerem ju je doslej na dobrih tridesetih odigranih nastopih videlo več kot 2.500 obiskovalcev. Letošnja jesen pa je posvečena snemanju skladb, ki jih nameravata v začetku prihodnjega leta izdati na prvem samostojnem albumu.

http://dimek-davor.si/