Črne oči so novi singel zasedbe Êdna

Zasedba Êdna predstavlja novi singel Črne oči z lani izdanega prvenca Ajnc, Cvaj, Draj. 

Pesem Črne oči je pesem otožnega značaja. Dekle se boji povedati svojim staršem, da je zanosilo (nezakonski otrok). Toči solze, saj ve, da s svojim ljubljenim ne bo mogla zaživeti skupaj, negotova je tudi usoda še nerojenega otroka. (Nezakonske otroke so dekleta pogosto dajale v rejo, kmečki pa so največkrat ostali pri starih starših ali sorodnikih, dokler se oče in mati nista poročila). 

Za videospot so uporabili izseke iz kratkega filma Alone (2018) avtorice Špele Frančič.

Film govori o soočanju z občutkom izolacije, ki jo ženska izkusi po osebnem zlomu. Pokaže, kako pomembna je samota, da v sebi znova najde moč in se prelevi v osebo, pripravljeno na svet, izzive ter na ponovno najdbo notranjega miru in sreče. Avtorica Špela Frančič izraža svoja spoznanja o dušnem razvoju skozi različne umetniške zvrsti, potuje po svetu v sledenju lastni intuiciji in prenaša znanje v učenje joge ter meditacije v Prekmurju.

Foto: Urška Lukovnjak

ÊDNA so: Tjaša Cigut (vokal, klavir ), Luka Sraka (kitara), Luka Ščavničar (kontrabas, spremljevalni vokal), Jasmina Dajčman (saksofon, spremljevalni vokal) in Blaž Korez (tolkala).