Nova epizoda Kadilnice of Death sezone 2019-2020

V tokrati epizodi 8. sezone Kadilnice of Death so oder zavzeli Old Bridge Cartel, Deep Down Bellow in Hangar 55

V četrtek, štiriindvajsetega oktobra, je Ljubljanski Orto gostil tri bende. Pod tokratno ekstra Kadilnico Smrti so nastopili Old Bridge Cartel, Deep Down Bellow ter Hangar 55.

Old Bridge Cartel

Old Bridge Cartel je hard rock/heavy metal mariborska skupina, katera je letos drugič nastopila v Ljubljani. V kadilnici ste jih lahko videli že lani, ko so nastopili z Rudhen in Pyroxene  v sklopu Orto festa. Kar veliki dosežki za tako mlado glasbeno skupino, nastali so šele leta 2017. Sašo Pučko (kitara), Patrick Andreas Škarjot (kitara), Gabriel Kranjc (bobni), …….(bas) ter energična vokalistka Vanesa Šibler so grungevsko-hardrockerski bazi dodali težo in udarnost, kar naredi njihove koncerte še bolj prodorne. Ta prodornost pa dobi svojo pravo moč, ko se zasliši močan glas pevke Vanese. Je bilo pa opaziti, da se z novimi skladbami bližajo bolj extremnim zvrstem metal glasbe. Definitivno bend, katerega je vredno še kdaj videti

Deep Down Bellow

Drugi so bili na vrsti Deep Down Bellow. Na žalost je bil njihov koncert zelo kratek, saj so se večino svojega dodeljenega časa na odru ubadali s tehničnimi težavami. Res škoda, vendar so kljub okrnjenemu času odigrali tri pesmi. Te so prepričale občinstvo, da je bilo vredno potrpeti v zgornji dvorani Orto bara toliko časa. Kvartet iz Kobarida igra mešanico groove, sludge in death metala. Kitarski riffi v stilu pokojnega Dimebaga, katere suvereno igra Matjaž Medveš, razgibane bass linije Mitje Markiča ter agresivno bobnanje Roberta Medveša so skupaj s deathmetalskim growlom Luke Trpina Deep Down Bellow. Upam, da bodo imeli na naslednjih koncertih manj tehničnih težav in tako igrali več svoje glasbe.

Hangar 55

Zadnji so na odru nastopili Hangar 55. Medvoški metalci so občinstvu postregli s komadi iz svoje zadnje plate First Aid, izdane leta 2016. Heavy metal stare šole se kaže v ostinantni dvojni pedalki Gorana Tutiča, prav takšno je žaganje riffov kitaristov Marka Hrženjaka in Grege Ježa. Franci Stritar na vokalu doda skupini značilen zvok, saj s svojim raskavim glasom obarva pesmi čisto drugače kot pa ostali visokokričeči vokalisti tega žanra. Pred kratkim so fantje iz Medvod v svoje vrste sprejeli Jurija Frleta, kateri je zamenjal prejšnjega basista Tilna Sušnika. Hangar 55 so v svoji nekajletni karieri dosegli kar nekaj lepih dosežkov, med njimi zmago na Medvoškem Battle of Bands nekaj let nazaj ter nastop na New forces odru na festivalu Metaldays. Trenutno so fantje v fazi izdelave novega studijskega izdelka.

Odlični nastopi treh bendov so kljub tehničnim težavam postregli z obilico dobrega žaganja. Naslednja Kadilnica of death se bo zgodila 7. 11. na kateri bosta nastopila benda Valuk in Kholn.

Tekst: Kristjan Hacin
Foto: Lara Lukše