Pred skoraj letom dni so Same Babe izdale četrti studijski album Vražji bend, ki je nastal v zagrebškem studiu Kramasonik, izšel pa pri mariborski založbi Pivec.

Band na omenjenem ploščku nadaljuje svoje popotovanje intimnega razgaljanja, s čimer je začel zavoljo projekta Izštekani pri Juretu Longyki. Na albumu Vražji bend se tako nahaja 14 skladb ter komentar Strica Fritza (skladba 11), skupno torej 15 skladb kar simbolično povzame 15 let delovanja zasedbe.

Pravzaprav se besede pesnika Ervina Fritza pojavijo že na samem začetku, v skladbi “Vražji bend, kjer jim je, hote ali nehote, ime albuma serviral na zlatem pladnju. Zato ne čudi, da so prav njegove besede našle mesto na album in postale besedilo naslovna skladbe, ki je po letu dni od izdaje dobila še svojo uradno vizualno podobo.

Besedilo skladbe “Vražji bend” v Fritzovem slogu na hudomušen in pronicljiv način opisuje in problematizira kompleksnost medsebojnih odnosov, tako na intimni kot na družbeni ravni. Sam videospot pa je nastal v režiji Matjaža Ugovška in je bil sneman v Ljubljani ter v Londonu.