Balladero predstavlja nov singl “Ponesi me”

Prekmurski klavirski kantavtor, vztrajni kovač balad in rock poskočnic Dominik Bagola Balladero, ki je širšemu občinstvu najbolj znan po radijski stalnici “Zlati Časi”, nadaljuje z valom novih skladb, ki ga je napovedal z lanskim sodelovanjem z Jadranko Juras in orkestralno balado Še živim.

Tokrat se predstavlja s skladbo “Ponesi me”, sicer predelavo skladbe “This Grace”, ki je ena izmed desetih z albuma Perfect You, s katerim je leta 2016 nadaljeval avtorsko začeto delo iz prvenca Club Deuce (oba albuma sta bila posneta pretežno z besedili v angleškem jeziku, a Balladerov portfelj skladb ob omenjenih Zlatih časih in nedavno izdani “Še živim”, dopolnjuje že nekaj takih s slovenskim besedilom, kot sta tudi poslušalcem znani – “Če bi” in “Le bdi”).

Skladba Ponesi me je nastala po hipnem navdihu ponovno odkritega klavirsko-godalnega instrumentala iz leta 2017, ki se je takrat zgodil v sodelovanju z Andijem Galom in Robertom Kljajićem iz Road Production. Dominiku se je material zdel dovolj zanimiv, da iz njega naredi predelavo osnovne skladbe, ki je v pomenu slovenskega besedila, pri katerem je tokrat kot pisec sodeloval tudi kitarist Balladerove bendovske zasedbe Martin Lunder, popolnoma drugačna od angleškega originala. Zgodba skladbe Ponesi me jemlje navdih iz spontanega trenutka predpraznične jutranje vožnje po prekmurski ravnici, obsijane z mogočnim sijem zlatega neba. Na nek način gre za pomensko nadaljevanje skladbe Še živim, posvečene leta 2018 tragično preminulemu očetu, ki pa tokrat daje dodaten naboj ob prevpraševanju eksistencialnih tem, kaže smelo pot naprej, obenem pa v ospredje daje pogum, srčnost in zazrtost v novo poglavje ustvarjanja.

Snemanje skladbe je potekalo v studijih Road production, celoto pa je v končno obliko mojstrsko zapakiral odličen producent in glasbenik Žan Serčič. Na slovenski sceni vse bolj prepoznaven Balladerov kantavtorski kolega, s katerim v prihajajočih mesecih pripravljata tudi izzid drugih novih skladb, je ob produkciji poskrbel tudi za kitaro, spremljevalne klaviature in celostno zvočno podobo (miks in aranžma; za končni mastering pa Janez Križaj).

Že v originalu minimalistična klavirska balada, je tokrat ob spremljavi čutnega vokala in godalnega aranžmaja izpod prstov čelistke Zsofi Klacsmann in violinista Petra Koše, preoblečena v sodobnejšo izvedbo, ki gradi na še bolj intimni dinamiki. Ta tokrat ni tipično bendovska, ampak mehko slika bolj osebno, neposredno in obenem široko zvočno pokrajino. Za vizualni komplement glasbi je z videospotom posnetim na slikovitem gradu Grad v krajinskem parku Goričko in bližnji okolici, kjer se nahaja tudi Balladerova rodna vas Cankova, poskrbel Dominikov prekmurski rojak, režiser in snemalec Manuel Hahn.

bagoladominik@gmail.com |Facebook | Instagram | YouTube | www.balladero.com