Znana so prva imena festivala Headbanger’s Holiday

Organizatorji festivalov MetalDays in GoatHell so v letu 2020 združili moči in napovedali festival Headbanger’s Holiday; dopustniško obarvan festival namenjen vsem, ki si želijo več kot samo glasbe.

Festival se bo odvil v Hrvaškem mestu Pula, natančneje v Vallelungi, ki je znana lokacija vsem metalcem v regiji. Organizatorji so se za eno izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij v Istri odločili na podlagi mnogih plaž, toplega jadranskega morja, bogate gastronomije in številnih zgodovinskih znamenitosti, med katerimi je najbolj znana pulska Arena, s ciljem, da obiskovalcem ponudijo čudovite poletne počitnice na prečudoviti lokaciji v kombinaciji z njihovo najljubšo glasbeno zvrstjo – metalom!

Prva edicija festivala bo potekala od 5. do 9. avgusta, le nekaj dni po zaključku festivala MetalDays.

KDO BO NASTOPIL NA PRVEM HEADBANGER’S HOLIDAY FESTIVALU?

Organizatorji so se odločili, da v prvem sklopu poslušalcem ponudijo nekatere že preverjene izvajalce. Med njimi so mnoga imena, ki so v preteklih letih tresla tudi Tolminsko Sotočje. Trenutno so tako znani naslednji nastopajoči:

Prvi napovedani so vedno veseljaško naravnani “pirate metalci” Alestorm, ki so Tolmin zavzeli predlani. Na odru se jim bodo pridružili še norveški stonerji Bokassa in irski metalcore povratniki Dead Label, ki smo jim lahko na velikem odru festivala MetalDays prisluhnili lani.

Še eden izmed bendov kateremu smo lahko prisluhnili nedolgo nazaj, so fenomenalni italijanski simfonični death metalci Fleshgod Apocalypse. Slednje smo občudovali na lanski ediciji festivala Winter Days of Metal.

Med najavljenimi so tudi portugalski goth metalci Moonspell, katerim smo lahko prisluhnili v Zagrebu, ko so nastopili ob boku očetov grškega black metala, Rotting Christ. V Pulo pa prihajajo še avstrijski Schirenc Plays Pungent Stench, death metal / grindcore projekt Martina Schirenca, ter grški death metalci Septicflesh.