LEAN KOZLAR LUIGI z novim singlom TI ZNAŠ

Lean Kozlar Luigi je obalni pevec in kantavtor, ki se po dveh izdanih albumih (Kralj noči, 2017 in Barve, 2019) predstavlja z novim singlom TI ZNAŠ. 

Navdih za pesem na Slavniku

Ideja za skladbo je nastala nekega poznega jutra, ko sta Lean in avtor skladbe Mitja Kodarin sestopala iz Slavnika. Pomenkovala sta se o tem, kako je lep dan, kako je najboljše izkoristiti prosti čas, pa o glasbi, kakopak. Starejši par pred njima je bil podobnih misli, a bolj redkobeseden. V trenutku, ko sta prišla v njuno bližino, je gospod, ne da bi ju sploh opazil, izrekel slednje besede: “Ne rabiš kril, da poletiš.” Gospa mu je le pritrdilno pokimala. Kdo ve, iz kakšnega konteksta je bilo vzeto rečeno, teh nekaj besed pa je za trenutek prijetno obtičalo v njunih mislih. In od tam naprej so besede navdihnile besede, pesem je postala melodija.

Naj živi slovenska glasba,” še pristavita Lean Kozlar in Mitja Kodarin.

Besedilo: Mitja Kodarin • Glasba: Mitja Kodarin • Aranžma: Lean Kozlar, Jan Baruca, Janez Skaza

Snemali so: Teo Parovel – bobni, Teo Korenika – bas, Janez Skaza – kitare, Lean Kozlar – vokal 

LEAN KOZLAR LUIGI:
Luigi je sicer mlad po letih, a v glasbenih vodah velja za starega, prekaljenega glasbenega mačka. Glasbeno nadarjenost je začel brusiti že kot otrok, saj je bil obkrožen z mnogimi inštrumenti. Poleg kitare se je tedaj naučil igrati tudi trobento in bobne. Da lahko prepriča tudi kot pevec, je spoznal v dijaškem bendu in se kmalu zatem pridružil skupinam Gedore in Q2O, kjer ga še danes lahko slišimo v vlogi vokalista in ritem kitarista. Sodeloval je že z mnogimi glasbenimi kolegi, kot so Slavko IvančičTulio FurlaničAnika HorvatIztok Novak Easy, dvakrat je nastopil na Melodijah morja in sonca in enkrat na EMI v spremljevalni skupini Rudija Bučarja.

Septembra 2017 je izdal svoj prvenec KRALJ NOČI, na katerem je 12 avtorskih skladb. Dve leti za tem je izdal naslednji album BARVE, na katerem lahko slišimo 10 novih “obarvanih” pesmi.