LET3 feat. TINKARA KOVAČ ‘MAČEK V ŽAKLJU’

Tik pred dogodkom AntiValentinovo #2, ki bo potekal dva dni, v sredo 12. 2. in v četrtek 13. 2. v ljubljanski Cvetličarni, so Let 3 izpolnili obljubo – v studio so povabili Tinkaro Kovač, ki je odlično odpela uvodni del legendarne pesmi – po nekaj prebedenih nočeh je pred nami nova priredba kultnega singla, ki so ga v originalu prvič leta 1969 na Slovenski popevki zapele ‘Bele vrane’.

Presenečenjem reške skupine Let 3 kar ni konca. Po več kot odmevnem duetu z divo Terezo Kesovija, skladbi ‘Sam u vodi’, ki žanje hvale kritikov in občinstva po celotni regiji, je pred nami še ena priredba nepozabne pesmi. Obe pesmi bosta izšli na težko pričakovanem novem albumu reške art rock zasedbe, v živo pa bosta prvič predstavljeni na AntiValentinovem #2 v Ljubljani ter na AntiValentinovem #5 v Zagrebu. Let 3 so izid priredbe Mačka v žaklju napovedali že na nedavnem AntiValentinovem dogodku, ko sta Mrle in Prlja iz Let 3 za vse prijatelje skuhala ‘mačjo’ juho.

Več podrobnosti bo znanih že v sredo (jutri), 12. februarja ob 20:30, ko bo AntiValentinov dogodek otvoril performans (ali provokacija?) filozofa Petra Mlakarja, Peter Paradox, sledil bo nastop skupin Infected, kultnih Elevators, hrvaške Vatre in seveda nenadomestljivih žurerjev Let 3.

Naslednji dan se AntiValentinovo praznovanje nadaljuje!

V četrtek, 13. februarja, na predvečer komercialnega praznika, bodo na oder Cvetličarne stopili Niet, Paraf – prvič na slovenskih tleh v originalni prvi in drugi postavi, in TMS Crew.

Z AntiValentinovim nadaljujemo v Bočarskem domu v Zagrebu in sicer 14. in 15. februarja, ko se bo zgodila že peta edicija festivala AntiValentinovo na Hrvaškem.

V petek, 14. februarja, bodo nastopili ‘Neki to vole vruće’, Kuzma & Shaka Zulu, I. Bee, Ella & Minea, Dj Kneža in Alka Vuica.

V soboto, 15. februarja pa Let 3 & gosti, Paraf, M.O.R.T., Overflow in Ogenj.

Vstopnice za oba dogodka dobite v sistemu Eventim na prodajnih mestih po vsej Sloveniji.