Headbanger’s Holiday najavil še štiri nastopajoče

Do novo nastalega festivala Headbanger’s Holiday, ki se bo letos prvič odvil v Puli je še nekaj časa, a vendar organizatorji ne počivajo. Z vsako najavo ponudijo vedno boljši lineup. Tokrat so ponudili nekaj za navdušence heavy metala in hard rocka .

Prvi med njimi so tako angleški Venom inc, ki veljajo za ene pomembnejših členov pri oblikovanju ekstremnega metala. Njihovi začetki segajo v leto 1978 z imenom Venom, za sabo pa imajo izjemno bogato diskografijo, s 15. studijskimi albumi, EP-ji, singli in mnogimi kompilacijskimi albumi. Zasedba je v tem času šla čez mnoge spremembe, med njimi je bilo tudi kar nekaj razpadov, kar je leta 2015 pripeljalo do imena Venom inc. Skratka, kako danes zveni Venom postava iz obdobja 90′, boste lahko preverili v Puli.

V Pulo pa prihajajo tudi norveški progresivni black metalci Borknagar. Tudi oni so na glasbeni sceni prisotni že dobrih 25 let. Lansko leto so izdali enajsti studijski album True North, ki je dosegel izjemen odziv.

Naslednji so se med najavljenimi znašli hrvaški hard rockerji Animal Drive. Mlada štiri članska skupina, ki prinaša energijo Whitesnake in Skid Row. Njihovi začetki segajo vse v leto 2012, nastali pa so na pobudo vokalista Dina Jelusića, ki je tudi glavna in kreativna sila. Bend je sicer pred tem deloval pod različnimi imeni, 2017 leta pa je dobil svojo končno podobo, že naslednje leto pa je dobil tudi prvi studijski album Back to the Roots.

Zadnji, a ne poslednji so Rest In Fear, melodični death metalci, ki prihajajo iz sosednje Avstrije. Odlikujejo jih privlačni riffi, močan vokal, ki premore izjemno širino ter močni bobnarski ritmi. Obstajajo vse od leta 2007, za sabo pa imajo dva studijska albuma.

TRENUTNI LINE UP

Lineup se tako zelo lepo polni in postaja z vsako najavo bolj bogat ter raznolik. Zaenkrat so znana sledeča imena, a seznam se tu zagotovo še ne konča:

Alestorm
Animal Drive
Arises
Ater Era
Bokassa
Borknagar
Cold Snap
Dead Label
Flesh
Fleshgod Apocalypse
Ignea
Infernal Tenebra
Metalsteel
Moonspell
Omega Sun
Rest in Fear
Schirenc plays Pungent Stench
Septicflesh
The Agonist
Venom Inc.