Joe Satriani predstavlja skladbo Nineteen Eighty

Tudi kitarski virtuoz Joe Satriani v leto 2020 vstopa z novim albumom. Bogati diskografiji se bo pridružil 18. studijski album, ki bo nosil naslov Shapeshifting in bo vseboval 13 skladb. Album bo izšel preko založbe Sony Music/Legacy Recordings, pri nastajanju le – tega pa sta poleg Satrianija sodelovala še Jim Scott ter John Cuniberti. Na njem bo mogoče prisluhniti tudi mnogim gostujočim imenom.

Album bo izšel 10. aprila, pet dni kasneje pa se bo v Nemčiji pričela še evropska turneja The Shapeshifting Tour.

Satrianija bodo na odru spremljali še basist Bryan Beller, bobnar Kenny Aronoff ter klaviaturist Rai Thistlethwayte. Organizatorji obljubljajo nepozaben šov, na katerem boste lahko prisluhnili tako novemu materialu kot tudi starejšim uspešnicam.

V podporo prihajajočemu albumu je Satriani izdal tudi prvi single iz omenjenega albuma. “Nineteen Eighty” je skladba, s katero se vrača k svojim bendovskim začetkom, ob enem pa je navdihnjena z zvokom iz obdobja glam metala, v kateri je mogoče čutiti vpliv zasedbe Van Halen.

Za vizualno podobo omenjene skladbe je poskrbel njegov sin ZZ Satriani, ki je podpisan tudi pod dokumentarni film Beyond the Supernova (2018).