Body Count predstavljajo provokativno skladbo Bum-Rush

Body Count, provokativna ameriška metal zasedba, ki sta jo leta 1990 ustanovila rapar Ice-T in kitarist Ernie C, se pripravlja na izdajo sedmega studijskega albuma. Carnivore bo izšel že čez slaba dva tedna, natančneje na petek 6. marca.

Bend je že lansko leto opozoril na dogajanje, saj so v decembru izdali istoimenski single. Na presenečenje marsikoga omenjena skladba prinaša brutalnost, ki je nismo ravno vajeni. Mar je pred nami res najtežji album v njihovi karieri?

Poslušalce pa niso pustili tavati v temi, temveč so tik pred izdajo poskrbeli za nov val prahu. Bend je izdal še drugo skladbo iz prihajajočega ploščka. Udarna in glasna “Bum-Rush” ostaja zvokovno do neke mere blizu svojim predhodnicam, a ob enem prinaša težo prvega singla iz omenjenega albuma. Zvokovno se torej razvijajo, besedilno pa ostajajo zvesti formuli brezkompromisne družbenene kritičnosti s katero želijo že od vsega začetka prebujati ljudi.

Spot za omenjeno skladbo je bil posnet v New Yorku in Los Angelesu, pod njega pa se je podpisal Jay Rodriguez s produkcijsko hišo Itchy House Films.