Kantavtor Aleksander Novak predstavlja novo skladbo z naslovom Pot spominov. 

Napisal jo je v Ljubljani na Poti spominov in tovarištva. Tam se, kot pravi Aleksander, počuti umirjeno, srečno. Morda zaradi prijazne narave, ki obdaja ulico, morda zaradi prijaznih ljudi in njihove pristne bližine. Tam se ljudje še pozdravljajo, tam se ljudje še opazijo. Na tisti dan ga vežejo lepi spomini. In kaj drugega pravzaprav je življenje? Čas, ki teče in znotraj katerega so čisto običajni sončni dnevi, ki jih preživiš z ljubimi osebami. Lepšega ni.

“Kaj bo dala pot spominov, jaz te čakam tam …”

Za pesem je Aleksander pripravil video, sestavljen iz različnih spominov z nastopov, vsakdanjega življenja in prizori vseh letnih časov. Vsebino prizorov je posnela Sabina Pahor, v video zgodbo pa je vse skupaj sestavil Pino Gašperšič.

Avtor besedila: Aleksander NovakAvtor aranžmaja, produkcije, mastering: Jan Baruca

Snemano v studiu Tramon: Bobni: Marko Toškan • Bas kitara: Jan Baruca • Akustična, električna kitara: Marko Hrvatin Klaviature: Mitja Bobič

Glavni vokal: Aleksander Novak • Spremljevalni vokali: Mitja Bobič, Jan Baruca, Sara Faganel

Aleksandrove note

Koprčan ima že dva izdana albuma, Želel želela (2012), Do dna (2015), ter mnogo čudovitih skladb, kot so Pentlja, Drugačna sva, Mesto rož (MMS 2017), Dotik stare Ljubljane (Popevka 2017), Te ne izpustim, Do nje in še kar nekaj drugih, ki so poslušalcem zlezle pod kožo.

Zavedanje sebe, osveščanje ljudi, objem drugačnosti in poljub sreči so Aleksandrove note, ki jih daje med nas. Njegova močna slabovidnost nas opozarja na moč dotika in predanosti glasbenemu ustvarjanju. Predviden izid Aleksandrovega tretjega albuma je v letošnji jeseni. Do takrat se sprehodimo po spominih.