Joe Bonamassa izdal skladbo A Conversation With Alice

Tudi izjemni Joe Bonamassa v teh nič manj izjemnih časih ne počiva. Že za lansko leto je napovedal naslednika albuma Redemption (2018). Do omenjenega sicer ni prišlo, je pa zato pred dnevi presenetil z objavo skladbe “A Conversation With Alice“, ki se bo nahajala na novem albumu, ki naj bi izšel v drugi polovici letošnjega leta.

Z snemanjem albuma je začel že v mesecu januarju, posnet pa je bil v najbolj znanem studiu na svetu – Abbey Roads studiu, kjer so med drugim snemali tudi The Beatles, Nick Cave, Deep Purple, Pink Floyd, Rush, Steven Wilson ter mnogi mnogi drugi. Da se je odločil album posneti na Otočju sicer ne preseneča, saj je Bonamassa znan po tem, da navdih črpa predvsem iz zakladnice angleških blues rockerjev.

Pri snemanju albuma je sodeloval z že preverjeno ekipo v postavi basista Michaela Rhodesa, klaviaturista Reesa Wynansa, bobnarja Antona Figa, trobentača Leeja Thornburga ter saksofonista Paulie Cerra. S slednjimi je ustanovil tudi stranski projekt The Sleep Eazys. Bend s katerim je prav v začetku tega meseca izdal album Easy To Buy, Hard To Sell.

Razen omenjene skladbe pa ni o svojem novem solo izdelku Bonamassa izdal še ničesar, zatorej lahko več informacij pričakujemo v prihodnjih dneh. Do takrat pa prisluhnimo skladbi “A Conversation With Alice“.