Tudi festival Headbanger’s Holiday 2020 je odpovedan!

Organizatorji vsem dobro znanih festivalov MetalDays (Slo) in GoatHell (Hr) so v letu 2020 združili moči in napovedali festival Headbanger’s Holiday; dopustniško obarvan festival namenjen vsem, ki si želijo več kot samo glasbe. Prva edicija festivala bi se morala odviti v Hrvaškem mestu Pula, in to le nekaj dni po zaključku festivala MetalDays.

Vendar pa so organizatorji obeh festivalov sporočili novico, ki je razžalostila marsikoga od nas –  oba festivala sta za letos odpovedana.

ORGANIZATORJI SO V URADNEM SPOROČILU ZA JAVNOST ZAPISALI SLEDEČE (prevedeno iz hrvaščine):

Dragi obiskovalci festivala Headbanger’s Holiday,

Štab civilne zaščite Republike Hrvaške je zaradi pandemije, ki je bila razglašena na Hrvaškem 18.4.2020, sprejel Sklep o ukrepih za omejevanje druženj, dela na področju trgovine, storitev in prirejanja športnih in kulturnih prireditev. Odločba med drugim velja tudi za javna srečanja, prireditve in koncerte, zato nam ni preostalo drugega, kot odpovedati Headbanger’s Holiday 2020.

V organizacijo letošnje edicije festivala Headbanger’s Holiday je bilo vloženega ogromno dela s strani organizacijske ekipe festivala in razumljivo je, da smo globoko razočarani, ker ne bomo imeli priložnosti, da bi z vami uživali v Puli. Odpoved nas je vse prizadela tako finančno kot psihično in potrebovali bomo kar nekaj časa, da vse skupaj predelamo in se zopet postavimo na noge. Ta odločitev pomeni tudi izjemen udarec vsem vpletenim v organizacijo tako obsežnega dogodka; vsem nastopajočim, poslovnim partnerjem, prostovoljcem, lokalnemu prebivalstvu na področju Istre, še posebej pa organizacijski ekipi in njihovim družinam.

Razmere, povezane s pojavom in širitvijo koronavirusa, zahtevajo odgovorno ravnanje, zato bi želeli poudariti, da odločitev hrvaške Vlade spoštujemo in jemljemo zelo resno ter sledimo njihovim navodilom in smernicam. Čeprav nastalo situacijo obžalujemo, je varnost in zdravje vseh naših obiskovalcev in sodelujočih na festivalu naša največja prioriteta.

Headbanger’s Holiday 2021 in možnosti za že kupljene vstopnice.
O datumih za prestavljeno edicijo Headbanger’s Holiday 2020 vas bomo obvestili takoj, ko bomo sprejeli nadaljne odločitve. Le te bodo temeljile na dogovorih z agenti, managementi, nastopajočimi glasbenimi skupinami in povezanimi festivali; takoj, ko bo to mogoče, vam bomo sporočili več informacij, datume in seznam nastopajočih. Prosimo vas za vaše potrpljenje in se vam hkrati zahvaljujemo za vašo podporo in zaupanje v teh težkih časih.

Headbanger’s Holiday