Mednarodna kampanja #MiDelamoDogodke opozarja!

7. marca 2020 se je zaradi epidemije ustavila celotna glasbena industrija. V zadnjih 6 mesecih je odpadlo nešteto festivalov, koncertov in turnej. Glasbeni dogodki so postali okrnjena izkušnja, med nastopajočimi in posedenim občinstvom je nastal prepad osmih metrov. Z omejitvami dogodki niso postali le redki, temveč tudi finančno nevzdržni, kar vpliva na vse vpletene v koncertni industrijo.

#WeMakeEvents (#MiDelamoDogodke) je mednarodna kampanja, ki javnost ozavešča o nastali situaciji. Video #MiDelamoDogodke javnost opozarja na kompleksnost glasbene industrije in posledice trenutne nezmožnosti dela. Upamo, da bo video razložil vse nejasnosti glede njihovih poklicev in da bo na njihovo zamrlo dejavnost opozoril tudi odločevalce.

Video, ki predstavlja trenutno stanje na domači glasbeni sceni, se osredotoča na glasbene akterje z vseh vetrov. V njem nastopijo glasbeniki in glasbenice: GREGOR SKOČIR (Big Foot Mama), SAŠO AVSENIK, DJ UMEK, VESNA ZORNIK (Katalena, Brest), JURE PUKL, MATEVŽ ŠALEHAR – HAMO in DEJAN KRAJNC (Poskočni muzikanti), koncertni organizatorji: NINA HUDEJ (Pritličje), MITJA PREZELJ (Nomad), ANDREJ SEVŠEK (Punk Rock Holiday, Gala hala), BOGDAN BENIGAR (Cankarjev dom), direktorica Kulturnega doma Nova Gorica PAVLA JARC, oblikovalec luči ČRT BIRSA (Blackout Lightning Design), tonski tehnik MAX GREGOR (GoUp Production) in psihologinja ter avdio inženirka TISA FRELIH.

Kamera: Jaka Čurlič
Intervjuji: Toni Cahunek
Montaža: Toni Cahunek in Jaka Čurlič
Oblikovanje: Maja Horvat
Glasba: Shadow Universe

Video je podprl konzorcij Music Slovenia.
https://www.musicslovenia.si

https://www.facebook.com/MiDelamoDogodke
https://www.instagram.com/midelamodogodke

#MiDelamoDogodke

#StojimoSkupaj