Post-rock kolektiv God Is An Astronaut napoveduje 10. studijski album “Ghost Tapes # 10”

Irski štiričlanski fenomen God Is An Astronaut razkriva podrobnosti desetega studijskega albuma “Ghost Tapes #10“, ki bo predvidoma izšel 12. februarja prihodnje leto, pri založbi Napalm Records. Album je že mogoče prednaročiti, dosegljiv pa bo v digitalni in analogni obliki.

Prihajajoči album, s katerim bodo obeležili skoraj 20 let trajajočo glasbeno pot, so napovedali tudi z videospotom za prvi singel “Burial“.

Hipnotična prva skladba “Burial” skupaj z izumetničenim črno-belim glasbenim videospotom, za katerega so poskrbeli pri produkcijski hiši Chariot Of Black Moth, očara z atmosferskimi in melanholičnimi instrumentalnimi linijami. Sedem minut, kolikor je skladba dolga, prikazuje edinstveno sposobnost skupine za raziskovanje najglobljih plasti žalosti, ki se prepleta z drhtečimi rifi, s katerimi tvorijo popolno nevihto, hkrati pa ustvarjajo intenzivne zvočne sfere, kot jih znajo samo oni.

Ghost Tapes # 10” je zagotovo njihov najbolj divji projekt do sedaj. Še vedno ohranja vse bogate glasbene in čustvene elemente, po katerih je skupina znana, vendar ponuja tudi svoje ostre in globoke spomine. Pri nastajanju albuma sta med drugim sodelovala še virtuoz na violončelu Joe Quaila in kitarist Jimmy Scanlan, ki s svojim prispevkom skladbam dodata povsem nove globine. Naslovnico je ilustriral David Rooney, ki je s skupino sodeloval že v preteklosti.

Seznam skladb na albumu “Ghost Tapes #10”:

1. Adrift
2. Burial
3. In Flux
4. Spectres
5. Fade
6. Barren Trees
7. Luminous Waves