Eddie Vedder je izdal dve solo “Matter of Time” in “Say Hi”

Eddie Vedder je pred dnevi izdal solo skladbi “Matter of Time” in “Say Hi“, ki ju je prvotno izvedel preteklo sredo na posebni virtualni dobrodelni prireditvi v sklopu dogodka Ventures Into Cures.

Dogodek je podprl EB Research Partnership, neprofitno organizacijo, ki sta jo soustanovila Eddie in njegova žene Jill, cilj organizacije pa je pomagati najti zdravilo za gensko kožno bolezen bulózna epidermolíza oziroma epidermolysis bullosa dystrophica. Pri slednji gre za dedno bolezen kože, ki se izraža kot izredna občutljivost kože na zunanje dejavnike. Je redko, a nenalezljivo kožno obolenje, ki se pokaže takoj po rojstvu, za obolenje pa so značilne hude kožne spremembe, ki jih spremljajo hude bolečine. Tudi pri nas deluje društvo Debra Slovenija, ki pod svojim okriljem združuje tako slovenske bolnike z bulozno epidermozo, kot tudi njihove svojce, zdravnike in podpornike.

Obe baladi sta tematsko vezani na omenjeno bolezen. “Matter of Time” je nežna klavirska balada, ki tudi s pomočjo videospota prinaša vpogled v položaj s katerim se srečujejo ti otroci, a prinaša optimistični konec. “Say Hi” pa je akustična skladba, ki jo je Vedder napisal za 6-letnega dečka po imenu Eli.