Gromoglasni četrti album beograjskega tria Repetitor

Mr. Moonlee predstavlja četrti studijski album ‘Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji’ beograjskega garažno-rockerskega tria Repetitor – enega najpomembnejših rock bendov na Balkanu zadnjega desetletja in hkrati strogo varovane skrivnosti evropskega rockovskega podzemlja. Album je pri domači neodvisni založbi Moonlee Records izšel danes, v petek, 20. novembra 2020, in je na voljo v digitalnem formatu, na CD-ju in vinilu. 

Na novem albumu ‘Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji’ slišimo samozavesten bend v svoji doslej najbolj udarni obliki. Zvok je oster in zgoščen, kompozicije zrelejše, komadi pa raznovrstnejši. Čeprav trojka morda na prvi pogled deluje nedolžno, je zvočni zid, ki ga proizvajajo neukročeni koščeni frontman, viharna basistka in srdita bobnarka, tako silovit, da bi lahko z njim premikali gore.

Že od prvega akorda nas bend odpihne s svojim neusmiljenim hrupnim garažnim rockom ter prebada z rafali mastnih stonerskih riffov ob spremljavi razjarjenih vokalov v srbskem jeziku. Beograjski tornado nas za grlo drži vse do sklepnega intimnega diptiha, pri katerem si prvič resnično pusti priti do živega. Kot bend brez želje po pretvarjanju, ki z lahkoto prežveči in izpljune rock klišeje ter preprosto piči svoj rock’n’roll, so Repetitor utelešenje surove energije legendarnih Iggy and the Stooges.

Novi album tria Repetitor je poslastica za vse ljubiteljice in ljubitelje avtentične izraznosti ter distorzirane blaznosti!