Pionirji slovenskega metala so se pred nekaj dnevi opasani s sedmim studijskim albumom, ki nosi naslov “Reforma“, vrnili na glasbene odre. Skupina, ki jo trenutno sestavljajo Gianni Poposki, Igor Nardin, Uroš Lipovec, Andrej Blatnik in Urban Krč, je projekt, ki sprva ni bil mišljen kot album, pripravljala več let. Z njim pa se želijo pokloniti kultni domači zasedbi Laibach.

Noctiferia je sicer že od samega začetka delovanja dokazovala, da se izzivov in sprememb ne boji, tudi album “Reforma” tako vsekakor prinaša spremembe. Na njem bomo lahko prisluhnili sedmim skladbam, ki zaokrožujejo različna obdobja delovanja skupine Laibach, Noctiferia pa jih je predelala v svojem značilnem slogu, kar skladbam vsekakor daje poseben pečat.

Poleg tega je Noctiferia pri nastajanju omenjenega albuma sodelovala z različnimi tujimi glasbeniki. Na njem lahko slišimo Davida Vincenta (ex-Morbid Angel, Vltimas), ki je sodeloval pri skladbi Now you will pay, Atillo Csiharja (Mayhem, Sunn O)))) in Jørgena Munkebyja (Shining). Za miks in mastering je poskrbel priznani producent Henrik Udd (Bring Me The Horizon, At The Gates, Architects …), za likovni koncept in dizajn pa studio Metastazis (Ghost, Behemoth, Amorphis …).

Plošča bo 28. maja izšla pri nemški založbi Blood Blast, digitalni založbi, ki sta jo ustanovila sloviti Nuclear Blast in Believe, v Sloveniji pa jo bo izdala založba Nika Records.

Od uradne izdaje albuma, ki je sicer že na voljo v predprodaji, nas ločita še skoraj dva meseca, Noctiferia pa je v tem času izdala še drugi videospot, tokrat za skladbo No History.