Antologija vsebuje zvočne posnetke izvajalcev, ki so zaznamovali reško rock-sceno, med njimi so Paraf, Termiti, Mrtvi kanal, Laufer, Grad, Denis & Denis, Xenia, Cacadou Look, Fit, Ogledala, Kaos, Istočni izlaz, Grč, VIA Viktor Kunst, Let 3 in mnogi drugi.

Ultimativna antologija reške rock punk in novovalne scene ‘Riječki novi val’ v obliki trojnega CD box-a je ponovno naprodaj, tokrat v prenovljeni in razširjeni izdaji. Antologija vsebuje 70 izbranih posnetkov najpomembnejših 35 izvajalcev reške rock-scene v tem obdobju. Posnetki so nastali med letoma 1977 in 1989, kar ustreza trajanju ekstenzivnih novovalovskih tokov na Reki.

Antologija vključuje skladbe bendov, ki so zaznamovali obdobje in sceno, med njimi so ParafTermitiMrtvi kanalLauferGradDenis & DenisXeniaCacadou LookFitOgledalaKaosIstočni izlazGrčVIA Viktor KunstLet 3 in drugi. Poleg brezčasnih uspešnic (Paraf: ‘Narodna pjesma’, Termiti: ‘Vjeran pas’, Denis & Denis: ‘Program tvog kompjutera’, Laufer: ‘Moja voda’, Cacadou Look: ‘Sama’, Xenia: ‘Troje’, Grad: ‘Ima li nešto’, Fit: ‘Mačka’, Grč: ‘Noćas se Beograd pali’, Ri-Val: ‘Učinimo nešto’…) antologija vsebuje redke studijske, demo in live posnetke reških izvajalcev. Tako se na tej izdaji nahajajo pesmi skupine Laufer ‘Ljubav je bol’, zadnja pesem Denis & Denis – dokler je bila Marina Perazić v postavi – ‘Braća Grimm i Andersen’ in redek posnetek kultne reške skupine Istočni izlaz ‘Plava koverta’, ki jo je zapel frontman Parafov Valter Kocijančić.

Po 13 letih in razprodani prvi nakladi prihaja ‘Riječki novi val’ z novo grafično obliko, novimi fotografijami in v novi embalaži: zaprtem kartonskem box-u. Bogati ”booklet” vsebuje tudi razširjeno kronologijo reškega novega vala, kot tudi nove zapiske. Avtorji zapiskov so bili uredniki in novinarji revije Val, ki je prva sistematično pisala o punku v Jugoslaviji in je bila medijska platforma reške rock-scene: Aldo MilohnićEdi JurkovićIvan MolekGoran UšljebrkaVelid Đekić , Goran Lisica Fox in Bojan Mušćet.

Bojan Mušćet je tudi urednik reizdaje o kateri pravi: ”Trojna CD antologija ‘Riječki novi val’ je edinstven diskografski dokument, ki govori o desetletni živosti izjemne rock-scene na področju nekdanje Jugoslavije. Produkcija te antologije je v trenutku združila vse soudeležence na sceni, od neposrednih rockerjev do novinarjev in fotoreporterjev, ki, čeprav geografsko oddaljeni, niso varčevali z viri, da bi antologiji zagotovili ustrezen zapis o manjkajočem členu v diskografiji popularne glasbe nekdanje Jugoslavije. Novinarji in fotoreporterji, čeprav geografsko oddaljeni, niso varčevali z viri, da bi antologiji zagotovil ustrezen zapis o manjkajočem členu v ex-jugoslovanski diskografiji popularne glasbe. Ravno to navdušenje odraža tisti prvinski duh punka, ki je prepoznaven na globalni ravni.”

Fotografije Damirja Krizmanića Krize, Nikice Petkovića, Valterja Peculića, Darka Bjelobabe, Srđana Vrančića Vrane in drugih Valovih fotografov so to izdajo nadgradile in jo preoblikovale v edinstven dokument predvojne Reke. Tako ‘Riječki novi val’ na izviren način dokumentira pomembnost reške rock scene in spominja na enega najbolj vznemirljivih reških medijev – Val, ki je po zaslugi monografije Edija Jurkovića ‘Kad je život bio novi val’ in spletne strani val.com.hr ter po novem tudi z intenzivno aktivnostjo na družbenih omrežjih ponovno aktiven. Je tudi praktičen leksikon z vsemi informacijami o reškem novem valu: natanko tako, kot se je tudi razvijal.

O fenomenu reške punk in novovalovske scene, predstavljene v tej antologiji, so pisali mnogi, a eden od avtorjev zapiskov, znani publicist Ivan Molek, je zapisal: ”Reški novi val torej nima zgodovinopisnih ambicij v polnem in sedanjem pomenu besede; če bi bila antologija slučajno zasnovana v ta namen, bi nujno morala zajeti kontekst, ki presega okvire mestne scene. A to pomeni pozabavati se s predstavitvijo, kako so bili predstavniki reške scene sprejeti na scenah v drugih mestih in nenazadnje kakšne so bile vloge v igri. Za takšno delo niti razmeroma obsežna spremna knjižica ni dovolj. Namesto tega si je ta antologija postavila za cilj tisto, zaradi česar so antologije sploh antologije: ne ukvarjati se z boljšo ali slabšo preteklostjo, temveč iz t.i. zgodovinskih gradiv ponuditi izbor, in to za te sedanje čase.”

Reka ima atribut rock mesta prav zaradi močnega vpliva generacij glasbenikov od šestdesetih let prejšnjega stoletja. No, punk pa je najbolj zaslužen za pridobitev takšnega atributa z ozirom na demokratičnost, saj je omogočil, da se glasbene ideje predstavljajo skoraj na vsakem koraku. Tako edinstveno podobo imajo redka mesta po svetu, na primer Manchester v Veliki Britaniji ali Seattle v ZDA. Novi val in punkersko gibanje sta Reko zaznamovala bolj kot katero koli drugo mesto na Hrvaškem, posledice ‘subkulturne revolucije’ pa čutimo še dandanes. Zaradi ukoreninjenosti alternativne kulture v identiteti mesta je Reka prepoznavna po vsej državi in tudi ​​širše. Reško sceno tistega časa ni sestavljala samo glasba, čeprav je bila pobudnik, ampak je bil to preprosto način življenja, od glasbenikov v prvi vrsti preko umetnikov, oblikovalcev, pa vse do fotografov in snemalcev. ‘Reški novi val’ je zvočna avreola tega obdobja.

CD 1

1. PARAF Rijeka
2. PARAF Narodna pjesma
3. TERMITI Ja ne želim ništa
4. TERMITI Mama s razlogom se brineš
5. MRTVI KANAL Oglasi
6. MRTVI KANAL Dijagnoza
7. ISTOČNI IZLAZ Plava Koverta
8. ISTOČNI IZLAZ Hladne ruke vruća ljubav
9. ISTOČNI IZLAZ Ujutro
10. OGLEDALA Samo ti
11. OGLEDALA Kako ti je sada
12. CACADOU LOOK Sama
13. XENIA Vjetar u kosi
14. GRAD Bol
15. GRAD Vrijeme promjena
16. WALTER Olupine
17. WALTER Boris
18. FIUME Vidiš li
19. IDEJNI NEMIRI Dosada
20. KAOS Samo prvom klasom
21. KAOS Roboti
22. KAOS Uzbuna
23. PROCES Šugavi dan (live)
24. VIJETNAMSKA RUŽA NNNI (live)
25. ZDRAVKO LULIĆ Sjedi Ćiro medley (live)

CD 2

1. TERMITI Vjeran pas
2. TERMITI Kišni razdraganci
3. GRAD Ima li nešto
4. GRAD Riječi
5. CACADOU LOOK Kao pjesma
6. CACADOU LOOK Ljubav i raj
7. OGLEDALA Ogledala su oko mene
8. XENIA Troje
9. XENIA Moja prijateljica
10. FIT Rijeka (live)
11. FIT Kao mačka
12. DENIS & DENIS Program tvog kompjutera
13. DENIS & DENIS Soba 23
14. DENIS & DENIS Braća Grimm i Andersen
15. UMJETNICI ULICE Humana revolucija
16. UMJETNICI ULICE Libanonska jutra
17. PARAF Zastave
18. PARAF Praznik
19. GRČ Noćas se Beograd pali
20. GRČ Još ima krvi
21. MRTVI KANAL Samo tijelo
22. TRANSFORMATORI Gospodar
23. SIKTERS U parku (live)
24. VIA VIKTOR KUNST Rusi dolaze

CD 3

1. LAUFER Moja voda
2. LAUFER Ljubav je bol
3. FIT Zaboravit ću sve
4. IDEJNI NEMIRI Bombe i bomboni
5. IDEJNI NEMIRI Mala mala
6. IDEJNI NEMIRI Ja sam narkoman
7. SPAHIJA I ULTRAGLUPAŠI Ultraglupaši
8. KONJAK Ona i ja
9. KONJAK Pretežno vedro
10. EN FACE Kuća
11. LET 3 U rupi od smole
12. LET 2 Zora
13. LET 2 Let
14. STRUKTURNE PTICE Hramovi
15. STRUKTURNE PTICE San
16. GRČ Teške čizme na nogama slobode
17. VAVA Stigma
18. TRANSMISIA Šume umiru
19. EKSCESS Nikad moj kurac
20. PORKO DIO Riba
21. RI VAL Učinimo nešto

Ta antologija stoji ob boku najboljših kompilacij v regiji,
objavljenih od osemdesetih let, med katerimi sta tudi
‘Paket aranžman’ in ‘Novi punk val 78-80’.

O tej posebni in dragoceni izdaji je bilo napisanih veliko vrstic, kot tudi črtic iz bogatih življenj soudeležencev Antologije. Tako je med drugim Angelo Jurkas dejal: “Če ne bi bilo ustanovitelja Dallasa Gorana Lisice Foxa in njegovega založniškega rečnocentrizma, bi bili revnejši za bogato opremljeno trojno zgoščenko, ki dokumentira novo, rokersko, punkovsko preteklost Reke. Zaradi tega dokumenta ne moremo govoriti o Reki kot o slepem črevu Zagreba, ne le ob vprašanju novega vala, temveč tudi glede razvoja celotne glasbene scene. Na treh zgoščenkah so skrbno in pozorno izbrani znani in neznani predstavniki surove moči takratne mladine, ki ni posebej navdušeno navijala za socializem, in ki se je hkrati vznemirjala nad zahodnimi ”role modeli” – proti vsemu, za kar se jim je zdelo, da izvaja pritisk na njihovo generacijsko sporazumevanje. In tako nastane ”fiumanski bunt” (”reški upor”). Za njega vemo predvsem skozi delo skupin Paraf, Termiti, Let 2 – kot predhodnik Trojke, Laufer, Grad, pop podružnica Xenia, Denis & Denis, Cacadou Look in Fit,  pa vse do delovanja globoke alternative v delu skupin Grč ali Transmisia.”