Lusterdam predstavljajo nov singel

Lusterdam imajo novo skladbo. ‘Barve premoga so njene oči’ je ljubezenska izpoved črnooki ženski, ki je svojemu poetu ukradla srce.

Band, ki ga sestavljajo sami filmarji, se je formiral v zakulisju slovenske video produkcije in se zbral okoli Hieronima Vilarja, glavnega pisca in vokalista banda. Lusterdam so pred tremi leti glasbeno-kritično srenjo in širše občinstvo nagovorili in pritegnili z albumom ‘Lepo mi godrnjaš’, iz katerega so predstavili skladbe ‘Lepo mi godrnjaš’, ‘Mesec’, ‘Moram’, ‘Sonce’ in ‘Bele miši’ ter tihi hit, ki pa ni nikoli izšel kot uradni single, ‘S kolesom sem prišel’. Ko so na svet spravili skladbe iz prvenca, so začeli ustvarjati nove, zrelejše. Prva med njimi, ‘Tam drevesa rastejo počasi’, je izšla v začetku leta 2020 in v tistem letu postala tudi tretja najbolj predvajana skladba na Valu 202. Zatišje, ki je sledilo, je bilo zgolj navidezno, saj so Lusterdam v vmesnem času svoje skladbe, tiste starejše in tiste, ki bodo v uradni, studijski različici zaživele v prihodnosti, predrugačili in jih v intimni atmosferi predstavili letos aprila v Ištekanih.

In danes, skoraj dve leti po izidu zadnje, predstavljajo novo skladbo ‘Barve premoga so njene oči’. ‘Barve premoga so njene oči’ je pesem o hrepenenju in zaljubljenosti, tisti, ki premika meje, poganja kri po žilah in prijetno skeli v duši. Ljubezenska skladba je posvečena tistemu magičnemu bitju, tisti črnooki muzi, za katero je vredno skopati rodnik, premikati skale in loviti luno, tudi, ko je ni. In ker je skladba izredno intimna, je tak tudi videospot. V njem banda pravzaprav ni, saj gre za izpoved, zaljubljeni krik posameznika, pesnika, ki svoji muzi poje pesem. Band je tako samo nakazan v ozadju, v ospredju pa njegov frontmen (pevec in avtor skladbe) Hieronim Vilar prepeva čutno in čustveno pesem; sam. Ker je tudi hrepenenje samo njegovo, osebno in zasebno. Za scenarij, režijo, realizacijo in končno podobo je poskrbel Hieronim Vilar. Namenoma. Ali dama v črnem ve, da nekje nekdo … sanja, ljubi?