God is an Astronaut obeležujejo 20 let izdaje prvenca The End of the Beginning

Irska post – rock skupina God is an Astonaut, ki sta jo leta 2002 ustanovila brata Niels in Torsten Kinsella, slovenskemu občinstvu ni nobena neznanka. Pri nas je nastopala že večkrat. Pravzaprav bi se morala pri nas ustaviti že pred meseci, ko bi skupaj obeležili 15. obletnico izjemnega albuma All Is Violent, All Is Bright (2015) in izdajo aktualnega studijskega albuma Ghost Tapes #10 (2021).

Turneja oz. koncert v ljubljanskem Kinu Šiška je bil takrat zaradi objektivnih razlogov prestavljen na prihodnje leto. Več informacij o prestavljenem dogodku pa najdete na spletni strani organizatorja oz. TUKAJ.

A praznovanja se tu niso končala. Zasedba namreč letos obeležuje zelo pomemben mejnik v svoji karieri. Okroglih 20 let bo že čez nekaj dni praznoval njihov prvenec The End of the Beginning (2002). Četverec, ki ga poleg bratov Kinsella (kitara, klaviature, bas, vokal) sestavljata še Lloyd Hanney (bobni) in Jamie Dean (kitara, klaviature) pa bo krog sklenil z izdajo studijskega albuma, ki so ga poimenovali The Beginning Of The End.

Posnet je bil v studiu Windmill Lane v Dublinu na Irskem 3. oktobra 2021, izšel bo 15. julija 2022 preko založbe Napalm Records in vsebuje sodobne preobrazbe vseh pesmi z njihovega že omenjenega debitantskega albuma The End Of The Beginning.

Album zajema evolucijo vseh 11. skladb, in sicer v različicah, ki so bile prvotno slišane  med nastopi v živo, zdaj pa so skladbe, ki so publiki že dodobra poznane, zaživele povsem novo življenje.

Obeta se nam torej prava zvočna poslastica, da pa bomo lažje potrpeli še teh nekaj dni do samega izida albuma, so nam v posluh na voljo trije singli iz omenjenega albuma: “From Dust To The Beyond”, “Coda”, ter “Route 666”.