Organizator avstrijskega festivala sporoča, da dvodnevna izvedba kljub vsemu ne bo mogoča, zato se bo dogodek odvil samo v petek, 21.10., v klubu Explosiv.

Posredujemo sporočilo za javnost:

“S težkim srcem sporočam, da se festival Transcending Visions letos ne more odviti, kot je bilo predvideno.
Osrednji dogodek 22. oktobra v graškem Orpheumu je žal nemogoče izvesti. Razlogov za delno odpoved festivala je več. Nekateri bendi se niso mogli držati našega prvotnega dogovora spričo okoliščin, na katere niso mogli vplivati, kar popolnoma razumem, saj so se potni in produkcijski stroški od lani znatno povečali.
Poskušali smo poiskati ustrezne zamenjave, vendar je kombinacija številnih odpovedi, višjih produkcijskih stroškov na naši strani in veliko nižjih predprodajnih številk kot lani onemogočila nadaljevanje, ker bi ogrozila moj zasebni finančni obstoj.
Vstopnice za 22. oktober boste lahko vrnili kmalu na mestu nakupa. Vstopnice za 21. oktober ostajajo veljavne, izbor bendov za nastop v Explosivu pa bo razširjen, cena vstopnic ostaja nespremenjena. Na žalost so tudi Hexvessel morali odpovedati svoj nastop, tako da bo kmalu razkrit nov petkov headliner.
Zelo mi je žal za vse nevšečnosti, ki jih je povzročil ta splet dogodkov, in upam, da se bomo v petek, 21. oktobra, videli v čim večjem številu v klubu Explosiv in slavili glasbo in umetnost na najboljši način!
Chris “

(Dolch) ostajajo del lineupa. Foto: Justyna Kamińska

Kdor še nima vstopnice za petek, sedaj edini festivalski dan, jo lahko kupi na tej povezavi: Ticketmaster