Slovenski bend na Ozzfestu!

Korošci Britof se zadnje dni pojavljajo na internetu ob boku bendom, kot so Ozzy Osbourne, Motorhead in Megadeth. Ker mi radovednost ni dala miru, sem se za odgovore obrnila na enega od članov zasedbe.

Alex Paradiž, bobnar in vokalist koroške trojice, ki sliši na ime Britof, je priložnost zasledil kar na Twitterju. Podjetje Sutter Systems, ki poslovno sodeluje z Ozzyjem Osbournom – ta je namreč njihov obraz – je tam objavilo razpis za natečaj, na katerega so se lahko prijavili neuveljavljeni glasbeniki.

Konec oktobra so bendi lahko poslali enominutni posnetek, na katerem igrajo v živo. Alex, ki je zadevo odkril in takoj prijavil svojo glasbeno skupino, je organizatorjem posredoval posnetek z enega od koncertov, ki so jih Britof letos odigrali, čez nekaj dni pa je med potjo na morje prejel telefonski klic.

Poklical ga je James Steele, soorganizator virtualnega festivala, in ga obvestil, da so izbrani. Komisija, v kateri sta bila tudi Ozzy ter njegova žena Sharon, je poslušala tri izbrane skupine in se odločila prav za Slovenjgradčane.

Britof so morali v najkrajšem možnem času posneti in poslati svoj nastop, saj bo koncert potekal virtualno, v metaversu. Zato so se odpravili v studio LifeTrip, kjer jih je snemal Dario Solenički – njemu so zaupali že snemanje svojega zadnjega albuma Ruins. Hkrati so posneli avdio in video, slednjega sta s tremi kamerami, dvema stacionarnima in eno premično, posneli Mojca Kamnik in Špela Peruš. Za montažo je poskrbel Luka Karlin. Vse skupaj so dokončali v enem dnevu, poslali naprej in ekipa Ozzfesta je material potrdila. Posebej so pohvalili prav njihov DIY občutek, ki ga pozna vsak, ki je Britof kdaj videl v živo – gre za pristno rokenrol izkušnjo s pridihom doom metala.

Ko so dobili letak, na katerem so postavljeni ob bok že omenjenim bendom, je zadeva počasi začela postajati resnična. Britof nastopajo na Ozzfestu. Videlo jih bo na tisoče ljudi.

Fantje pravijo, da so presenečeni in hvaležni, pozitivni odzivi pa jim dajejo voljo za nadaljnje ustvarjanje. Ta priložnost jim služi kot potrditev, da nekaj delajo prav in da gredo kot glasbeniki v pravo smer. Predvsem so izjemno hvaležni za bogato podporo z domače glasbene scene.

Metaverse ponuja zanimivo priložnost za nov način uživanja v glasbi, a Alex pravi, da koncertne izkušnje v živo ne more nadomestiti nič drugega. Sicer gre za prvi tovrstni dogodek, prvič se tam odvija koncert takih razsežnosti. Gre torej za zgodovinsko prelomnico in koroški trio je počaščen za priložnost, želijo pa si, da bi se lahko v prihodnosti na večjih dogodkih predstavili tudi v živo.

Britof si vsak dan med 10. in 13. novembrom lahko vsak dan ogledate kot prve nastopajoče, za ogled se je potrebno vpisati na tej povezavi.

 

Britof do pekla!